Meditatie is zo oud als de mensheid

Mensen hebben zich altijd al teruggetrokken op bergtoppen en in grotten. Daar gingen ze mediteren om tot rust te komen, voor innerlijke vrede, verdieping en wijsheid. Allerlei culturen en religies gebruiken meditatie of contemplatie. Meditatie is een manier om helemaal tot rust te komen, om te luisteren naar uw lichaam. Meditatie is niet bedoeld om de wereld te ontvluchten, maar om uzelf beter te leren kennen.

Meditatie is voor iedereen

Of u nu jong of oud bent, spiritueel bent of juist helemaal niet, iedereen kan het leren. Uw hoofd is gewend aan duizenden gedachten tegelijkertijd. We leven nou eenmaal in een overvol tijdperk. Daardoor zult u in het begin vaak afgeleid worden als u de tijd neemt om stil te gaan zitten en zullen er storende gedachten langskomen.

Vindt u meditatie helemaal niets dan kunt u het ook contemplatie, bewustzijn (awareness) of bezinning noemen.

Meditatie kan een rustpunt worden als u dat regelmatig gaat oefenen. Het helpt om overzicht te creƫren, stress te verminderen, inzichten te krijgen, rust te vinden. Ik ondersteun u graag bij het vinden van een manier die voor u werkt.

De volgende meditaties kun je beluisteren

Ademhalingsoefening 1:

Terug in je lichaam 1:

Terug in je lichaam 2:

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconyou tube icon

Referenties

"De kracht van Louise is gelegen in haar mix van vrolijke nuchterheid en spirituele input. Haar grote mate van zelfreflectie is ontwapenend en daardoor is het zo gemakkelijk om lekker jezelf te zijn. Tegelijkertijd kan ze haarfijn vaak de vinger op de zere plek leggen zonder dat je het gevoel hebt in je hemd te staan. Ze zegt het niet alleen maar het is ook echt zo dat "alles goed" is. Ze weet zich te onderscheiden van veel van haar collega's die zich met bewustzijnsontwikkeling bezig houden doordat ze de behoefte aan spirituele groei en input prachtig weet in te bedden in het gewone leven".

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

captcha 

Top