Groot, groter, groots en je ego

Groot, groter, groots en je ego
Als deze e-mail niet goed is te lezen, bekijk dan de browserversie.
header Louise Tuijt
pixelleeg pixelleeg

Hoe gaat het met je?
Heb jij ook zo genoten van die weken vol zon en warmte? En van de regen...

Hoe was jouw zomer? Ben je nog weggeweest? Of ga je nu pas op stap?
Ik vind Nederland zo heerlijk rustig in de vakantie periode dat wij niet echt naar het buitenland gaan.

Waar ik mezelf op betrap nu de scholen zijn begonnen, is dat het tempo en ook alle verwachtingen direct weer toenemen. Alles komt in een versnelling. Je schrikt op uit je relaxte, slaperige zomer sfeer en ‘moet’ weer van alles.

Een van de dingen die mij dan kan overkomen, is dat ik me ga vergelijken met anderen die het ogenschijnlijk veel beter/actiever/interessanter doen. Het herinnerde mij aan een prachtig verhaal dat ik hoorde toen ik een aantal jaar geleden in Siberië was...

“Er was eens een jongen, die in een afgelegen dorpje woonde, ergens op de uitgestrekte Siberische vlakte. Hij leefde rustig en onopvallend. Op een dag kreeg hij allemaal prachtige inzichten – als fluisteringen van het universum zelf.

Vastberaden om deze inzichten te delen, vertrok hij naar de bruisende hoofdstad van Siberië, waar hij zijn verhaal deelde. Niemand wilde naar hem luisteren. Hij dacht dat hij beter naar Moskou kon gaan omdat de mensen daar vast wel geïnteresseerd waren in zijn woorden. Maar ook daar werd hij begroet met ongeloof en spot. belukha small

Hij keerde terug naar zijn dorp en voelde zich verdrietig en in de steek gelaten. Toch gaf hij niet op. Hij begon te mediteren, te reflecteren op de inzichten die hij had gekregen. Toen begonnen er bijzondere dingen te gebeuren. Mensen in zijn straat waren aardiger voor elkaar, er was meer begrip, meer saamhorigheid. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje, en geleidelijk aan veranderde het hele dorp.

De jongen merkte er helemaal niets van want hij was zo teleurgesteld dat hij zijn huis niet meer uitkwam. Daarom concentreerde hij zich nog meer op zichzelf en zijn inzichten. Zijn meditaties leidden tot meer verbondenheid en meer compassie. Als een olievlek verspreidde het naar omliggende dorpen en steden. Mensen begonnen zijn naam te fluisteren maar nu met eerbied.

Uiteindelijk verspreidden zijn inzichten zich als golven over het hele land. Mensen begonnen te luisteren en te handelen op basis van de wijsheid die hij had ontdekt.
Deze eenvoudige en onopvallende jongen uit Siberië die groots zijn inzichten wilde neerzetten, kreeg het voor elkaar door eerst zichzelf te transformeren om zo de wereld te kunnen beïnvloeden.”

Ik blijf het een mooi verhaal vinden want het uiteindelijke rimpel-effect is groter dan het snel een steen in het water gooien… Of zoals Gandhi het zei: Be the change you wish to see in the world.
Dit verhaaltje helpt mij altijd weer terug naar mijn eigen kracht, mijn eigen plek, mijn eigen doel en zorgt ervoor dat ik met beide benen op de grond blijf staan. Wat doet het met jou?

Trouwens, je bent en blijft welkom in mijn praktijk voor 1 op 1 sessies - ik werk bewust zonder wachtlijst-

Kijk op mijn website
• als je direct zelf wat aan je STRESS wilt doen
• meer BEWUSTWORDING wil creëren door je aan te melden voor SPIEGELWERK.
• Oefen TAPPING/EFT om pijnvrij te worden, voor meer zelfvertrouwen, geduld of meer energie.

Ik hoop dat onze wegen zich binnenkort kruisen.

logo-louiseMet veel licht en liefde,

Louise Tuijt-Snippe
Praktijk voor Spirituele Psychologie

www.louisetuijt.nl
M: 06 2331 8056

facebook louise tuijt  instagram louise tuijt  afbeelding.png

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik op: Uitschrijven