HeartMath biedt een uniek programma dat bij toepassing leidt tot hogere prestaties, betere gezondheid en een toegenomen gevoel van welbevinden. Het programma is bestemd voor zowel individuen als voor organisaties. Gedurende 15 jaar is HeartMath en het effect er van wetenschappelijk onderzocht in uiteenlopende settings.  De methode is ontwikkeld door het non-profit HeartMath Institute dat in 1991 is opgericht door Doc Childre in Californie, USA.

De kracht van het programma ligt in de combinatie van eenvoud en effect. De wetenschappelijke basis is vertaald naar technieken die gemakkelijk te leren zijn en altijd en overal toepasbaar zijn. Consequent gebruik van de technieken levert bijzondere resultaten op.

HeartMath werkt met een biofeedbacksysteem en ademhalingstechnieken. Met behulp van het emWave PC Stress Reductie Systeem wordt u aan de computer gekoppeld. Een sensor registreert uw hartslag. U kunt vervolgens direct zien hoe gedachten en emoties het hart en het zenuwstelsel beïnvloeden. Het programma maakt duidelijk hoe stemmingen en emotionele reacties op stress het hartritme beïnvloeden.

U leert uw hartritme (heart rate variability – HRV) te beïnvloeden. Uw hartritme kan het fysiologische proces dat stress oproept doorbreken doordat het rechtstreeks met de hersenen communiceert via het autonome zenuwstelsel. Omdat u aan de computer bent aangesloten ziet u direct het resultaat van uw inspanningen. Wanneer uw hart het gewenste ritme heeft, stuurt het via het autonome zenuwstelsel het 'sein veilig'. Het lichaam ontspant en herstel kan beginnen. U gaat rustiger adem halen, uw bloeddruk daalt, de hormoonproductie in uw hersenen verandert.

Lees via deze link het artikel waarin heel duidelijk wordt uitgelegd hoe HeartMath werkt. Het is zeker de moeite waard om het artikel te lezen!

Sommige zorgverzekeraars (bijvoorbeeld Zilveren Kruis) hebben een preventie-pakket waarin de cursus Werken aan veerkracht via je werkgever wordt vergoed. 

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconyou tube icon

Referenties

 Spiri-avonden zijn elke keer verrassend: serieus, grappig, confronterend, maar altijd heel erg ontspannend. Iets om maandelijks naar uit te kijken!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

captcha 

Top