Snippets/Blogs

Snippets zijn korte en langere blogs over onderwerpen die mij na aan het hart liggen. Ze verschijnen op Social Media: Instagram, FaceBook en LinkedIn, dus volg je me daar, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van wat mij bezig houdt!

Wil je de Snippets in je mailbox krijgen, dat kan nu. Geef je jezelf op door je email adres door te geven.

Bloem roze Louise Tuijt

Van logisch & analytisch naar spiritueel & gevoel: mijn verhaal

In mijn jeugd waren er twee dingen belangrijk: school en sport.
Ik vond dat prima want ik was in beide goed. Niet bijzonder goed, maar oké goed genoeg.

Na de middelbare school wilde ik medicijnen studeren maar dat is een slecht plan als je flauw valt als je bloed ziet. De keuze voor psychologie was daarom snel gemaakt: leren over het menselijk gedrag. Superinteressant. Natuurlijk kregen we veel te horen over onderzoeken en theorieën over gevoel en emoties. Maar dat bleef toch theoretisch. Lekker in je hoofd dus.

Ik wist dat er iets miste in mijn studie maar kon het (nog) niet benoemen. Bovendien mijn logisch en analytisch hoofd vond het allemaal prima. Best wel veilig om daarachter te verschuilen.

Toen raakte ik betrokken bij de meer gevoelsmatige, emotionele kant van het consultancy werk. Transactionele Analyse was het systeem dat mij inzichten gaf in hoe relaties werken in jezelf en tussen mensen: waarom mensen op bepaalde manieren reageren. Dit was veel praktischer dan dat ik bij mijn studie had geleerd.

Een lange periode in het buitenland zorgde ervoor dat ik helemaal uit mijn comfortzone kwam. Je leert te vertrouwen op je gevoel omdat alle normale houvast en hoe het hoort er opeens niet meer is.

In Australië kwamen aromatherapie en massage op mijn pad. We praten eind 20ste eeuw. Het was in die tijd bijna ondenkbaar dat je je zomaar liet masseren. Dat deed je alleen als je naar de fysio moest of op Bali op het strand lag.

Voor mij bleek dat fysieke van massage de link te zijn tussen het werken met iemands “hoofd en gedachtes” en zijn of haar lichaam om zo een verdieping naar leren voelen aan te brengen. Ook het verder kijken dan wat je met je 5 zintuigen kan, namelijk het werken met energie, was een openbaring.

Eindelijk voelde het kloppend.

De combi tussen hoofd, hart en lichaam was een feit.
De combi tussen gedachtes, gedrag en gevoel was een feit.

Mijn passie is om jou te laten ontdekken

  • dat er meer is dan alleen maar je gedachten, en
  • dat je lichaam je heel veel kan vertellen, en
  • dat emoties en gevoelens niet alleen maar eng of vervelend zijn.

Die combi tussen hoofd, hart en buik daar gaat het om.

Dat heb ik de afgelopen 25 jaar gedaan voor meer dan duizend mannen en vrouwen, oud en jong. Met ongelooflijk veel plezier, zowel in Sydney als in Haarlem.

Nu is de tijd om daar verandering in aan te brengen.

Ik vertrouw erop dat mijn intuïtie en mijn gevoel me brengen, waar ik moet zijn.

 

 

PS Ook al bestaat mijn fysieke praktijk niet meer in Haarlem: jij bent en blijft belangrijk voor mij en dus kan je me altijd bereiken. Via social media, via mijn website, via de mail of telefoon.

PPS Ik blijf natuurlijk wel schrijven. Abonneer je op de Snippets of de Inspirerende Inzichten 😊Bloem paars Louise Tuijt

De twee kanten van de ENERGIE-medaille

Hoe beïnvloedt energie jou?

Je weet wel. Ik bedoel die energie die in een kamer kan hangen als er net ruzie is geweest. Of die energie die je prikkelt als je de liefde van je leven ziet. Of dat je aan iemand denkt en die belt je dan net.

Vaak doe ik met mijn cliënten een oefening om ze zelf te laten voelen wat die energie is. Wrijf je handen maar eens heel snel tegen elkaar. Totdat ze warm worden. Haal ze dan een beetje uit elkaar. Je kan dan warmte voelen tussen je handen. Of een soort van druk. Dàt is die energie waar ik het hier over heb.

Bloem snippet Louise Tuijt

Het brekende, blije ei

Terwijl ik mijn dagelijkse wandeling maak door een prachtig natuurgebied, al mijmerend over deze hectische tijd, schiet er een liedje door mijn hoofd.

Het blijft hangen. Het is een heel oud liedje van Frank Boeyen. Alleen het refrein…

Ik denk niet zwart
Ik denk niet wit
Ik denk niet zwart-wit
Maar in de kleur van mijn hart

Opeens buitelen de woorden in mijn hoofd over elkaar heen:

Bloem rood Louise Tuijt

Onorthodoxe Anti-Stress Tips

Stress, onrust en gedoe om je heen?
Het liefst wil je een pil of een ander snelwerkend middel om direct kalm en rustig te worden. Helaas is die nog niet uitgevonden.
Er zijn legio mogelijkheden om rustiger te worden. Je moet er alleen aan denken.

Eentje die je altijd bij de hand hebt, is je eigen ademhaling.
Een open deur…

Witte bloem Louise Tuijt

Patronen, patronen en patronen

Deze week kwam er een cliënte bij me die allerlei aha-momenten had gekregen na de afgelopen sessie. Ze vertelde meer over hoe ze was opgevoed, met een moeder die er nooit voor haar was, waarvan ze nooit mocht huilen, nooit kind mocht zijn, die koud en afwijzend was. Het kwartje was gevallen toen de tante van mijn cliënte op sterven lag en haar moeder geen afscheid wilde nemen van haar zus “want ze was verkouden”. Onbegrijpelijk zei ze! Is dit echt mijn moeder?

We kregen het over de invloed van je eerste 20 jaar. Dan ben je jezelf aan het ontwikkelen. Je hebt voorbeelden van je ouders, zusjes en broertjes, opa’s en oma’s, vrienden op school, juffen en meesters, plek waar je woont en alles en iedereen waarmee je in contact bent.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

"De kracht van Louise is gelegen in haar mix van vrolijke nuchterheid en spirituele input. Haar grote mate van zelfreflectie is ontwapenend en daardoor is het zo gemakkelijk om lekker jezelf te zijn. Tegelijkertijd kan ze haarfijn vaak de vinger op de zere plek leggen zonder dat je het gevoel hebt in je hemd te staan. Ze zegt het niet alleen maar het is ook echt zo dat "alles goed" is. Ze weet zich te onderscheiden van veel van haar collega's die zich met bewustzijnsontwikkeling bezig houden doordat ze de behoefte aan spirituele groei en input prachtig weet in te bedden in het gewone leven".

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.