Snippets/Blogs

Snippets zijn korte en langere blogs over onderwerpen die mij na aan het hart liggen. Ze verschijnen op Social Media: Instagram, FaceBook en LinkedIn, dus volg je me daar, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van wat mij bezig houdt!

WIE ZIJN JOUW ROLMODELLEN? OP WIE ZOU JE WILLEN LIJKEN?

Bekende tv-persoonlijkheid? Je ouders? Die influencer? Je leraar? Een tante of oom?
Die schrijver, acteur, buurman, tennisprof, yoga-instructrice? Verzin het maar.

Het is namelijk goed om rolmodellen of mentoren in je leven te hebben. Dat wil helemaal niet zeggen dat je die persoon zou willen zijn, maar ze kunnen als voorbeeld dienen zodat je net iets meer uit je comfortzone komt.

Toen ik zwanger was van mijn eerste, keek ik naar alle moeders om mij heen en dacht: “Als zij een kind op de wereld kunnen zetten, dan kan ik dat ook!” Het hielp mij om over mijn twijfels en angsten (nou ja, bijna) heen te komen.

Op social media zie ik vrouwen van alle leeftijden zich heerlijk uitleven met dansen of yoga en dan denk bij mezelf: zie je wel dat kan ik ook! En daardoor sporen ze mij aan om meer te gaan sporten.

Hoe zit dat bij jou? Wie is een inspiratie voor jou? Wie volg jij op social media waar je blij en vrolijk wordt, die jou uit je misère haalt? Om die mensen gaat het.

Laat je inspireren en enthousiast maken. Niet om je omlaag te trekken of te denken: dat kan ik nooit. Als je alleen maar naar dat strakke lichaam kan kijken en jezelf een mislukkeling vindt, dan is dat niet het rolmodel wat ik bedoel. Het gaat om iemand die jou inspireert, jou aanzet tot actie.

Kijk wat jij van ze kan leren: omdenken, authentiek zijn, doorzettingsvermogen, creativiteit, schoonheid, discipline, passie…

Wie is jouw rolmodel? Laat het me weten!

Mantra voor ademhaling

Voel je je instabiel? Onzeker? Merk je dat je ademhaling heel hoog zit? Je ademhaling kort en snel gaat?

Het is lastig om dan te gaan mediteren en stil te zitten. Je bent met van alles bezig in je hoofd en rustig tot 10 tellen zit er niet bij.

Wat je kan helpen, is heel bewust deze mantra te zeggen.

Ik adem in en ik word rustig in mijn hoofd en lichaam
&
Ik adem uit en ik glimlach

IK BEN ZO BEZIG, ZO BEZIG, ZO BEZIG ALS EEN BIJ

Kijk mij eens bezig zijn.
Kijk mij eens druk zijn.
Ik ben zo ongelooflijk energiek.
Ik heb zo ongelooflijk veel te doen.
Ik doe zo ongelooflijk veel op een dag.

 OOPS I did it again! Actie = reactie

Je peuter pakt een koekje terwijl jij druk in gesprek bent, en dit is al weer de 15de keer…

Je puber heeft weer alles op de afwasmachine gezet in plaats van erin, terwijl jij eigenlijk drie minuten geleden weg had gemoeten…

Je partner blijft maar aan je hoofd zeuren omdat je iets zou regelen…

Sinds de pandemie heb ik veel meer planten in huis. Het begon met de kneusjes-box. We kregen 10 min of meer zielige plantjes. Ik heb ze verpot, nieuwe aarde gegeven en een beetje aandacht. 

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Ik ben in de periode dat ik in de overgang kwam enorm geholpen door de aanpak van Louise. De overgang heb ik ervaren als een wankele emotionele periode, waarin ik veel baat heb gehad bij de combinatie van Helende Massages en het gebruiken van Australian Bush Flower Essences. De spirituele massages maakten veel los in mij, er borrelde veel naar boven en daardoor borrelde er gelukkig ook veel uit.

Energie en warmte stroomde weer naar binnen. Ik heb dit intens beleefd en ben ontzettend blij dat ik mede daardoor opnieuw in balans ben gekomen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

captcha 

Top