Snippets/Blogs

Snippets zijn korte en langere blogs over onderwerpen die mij na aan het hart liggen. Ze verschijnen op Social Media: Instagram, FaceBook en LinkedIn, dus volg je me daar, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van wat mij bezig houdt!

Zo enorm druk…
Ik heb teveel te doen…
ik heb geen tijd…
de tijd vliegt…
waar blijft de tijd?...
ik loop rond als een kip zonder kop…

Heb jij te weinig tijd?
Let eens op welke woorden jij gebruikt: wat zeg je tegen anderen en wat zeg je tegen jezelf?

Als jij tegen iedereen in je omgeving vertelt hoe druk jij het hebt, dan ga je dat zelf geloven. Als jij opstaat met het idee dat je zo veel moet doen die dag, dat je niet weet waar je de tijd vandaan moet halen, dan zorg je er ook (onbewust) voor dat het gebeurt.

Ook bij mij was dat zo toen er nog drie kleine koters rondliepen en ik tegelijkertijd studeerde of toen ik aan het werk was in het buitenland. Ik vond dat ik het heel druk had…

Op een dag heb ik, heel bewust, besloten dat ik daar niet meer aan mee wilde doen: ik ging op mijn woorden letten (en op die van anderen): hoe vaak zeg, of denk, ik eigenlijk dat ik het zo druk heb? Dat bleek behoorlijk vaak te zijn.
Toen heb ik besloten om anders te gaan denken, duidelijker prioriteiten te stellen en me niet meer mee te laten slepen in de tijdstress.
Dat lukt aardig, ten minste voor mezelf.

Regelmatig merk ik toch dat het eigenlijk niet zo gebruikelijk is als je zegt dat je het niet druk hebt. Het lijkt bijna alsof ik me daarvoor moet verontschuldigen. Dat ik de tijd neem om een kop koffie te drinken, dat ik de tijd neem voor elke cliënt die komt, dat ik de tijd maak voor iets wat ik belangrijk vind.

Lukt me dat altijd? Nee natuurlijk niet. Maar ik probeer het wel.

Wil jij meer grip krijgen op jouw tijd? Kom langs. Je bent welkom. Altijd.

Je staat net op het punt om weg te gaan en dan plotseling belt je beste vriendin in paniek op.

Ze heeft een date en niets past haar meer. Alles zit soep. Ga je haar dan vertellen dat ze niet moet zeuren en haar buik moet inhouden? Of vertel je haar dat het best meevalt, dat ze er goed en stralend uitziet en wens je haar veel plezier vanavond?

Waarom kies je meestal de eerste optie voor jezelf? Beschouw jezelf eens als je beste vriendin en geef jezelf complimenten.

Dit is één van de oefeningen die je doet in Spiegelwerk!

Ben je nieuwsgierig naar de andere oefeningen?

Voor 33 euro krijg je 25 mails met iedere keer een andere meditatie/oefening, zodat jij meer zelfvertrouwen krijgt, meer inzicht krijgt in je eigen gedachten en meer balans kan vinden in onzekere tijden.

Meer informatie vind je op mijn website www.louisetuijt.nl/cursussen/spiegelwerk

Je kan overal en altijd Engelen om hulp vragen. Je kan nooit teveel vragen stellen.

Maar… engelen hebben humor. Ze zijn meester in het geven van andere oplossingen als jouw vraag niet de juiste is voor jouw leerweg. Ze doen dat altijd liefdevol en vriendelijk. Een engel zal nooit, maar dan ook nooit slechte dingen zeggen, niet tegen jezelf, niet over jezelf en niet over anderen. NOOIT.

Er zijn spelregels voor communicatie met engelen.

Allereerst is het noodzakelijk om de intentie te hebben om contact willen krijgen. Die intentie is van essentieel belang, daar zit je verlangen in. Je kan er vanuit gaan dat, als je in je hoofd en met je hart een vraag stelt, de engelen het horen.

Iedereen kan met ze praten. Er zijn geen uitzonderingen. Je hebt geen bijzondere gaven nodig. Iedereen die het oprecht wil, kan het.

Ademhalen doe je vanzelf. Daar denk je eigenlijk nooit bewust over na. Meestal haal je rustig adem. Als je je inspant of sport, gaat je ademhaling sneller. Wanneer je slaapt, veel rustiger. Als je getuige bent van iets ergs, stop je zelfs even met ademhalen.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

 Spiri-avonden zijn elke keer verrassend: serieus, grappig, confronterend, maar altijd heel erg ontspannend. Iets om maandelijks naar uit te kijken!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

captcha 

Top