Snippets/Blogs

Snippets zijn korte en langere blogs over onderwerpen die mij na aan het hart liggen. Ze verschijnen op Social Media: Instagram, FaceBook en LinkedIn, dus volg je me daar, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van wat mij bezig houdt!

Zonnebloemen snippets Louise Tuijt

Energetische bescherming

Zolang als ik mijn praktijk heb, en dat is alweer bijna 25 jaar, werk ik met energie. In de vorm van woorden, fysieke massages en van Reiki en Energetic healing.

Een van de eerste dingen die je leert als je met energie gaat werken is hoe je jezelf kan beschermen. Je hebt namelijk geen zin om alle emoties van anderen mee te nemen, zeker als je zelf heel sensitief bent.
Vaak leer je dan om jezelf in een bubbel van licht te zetten. Voor mij werkt die methode maar half. Wat ik ook deed, ik had nooit het gevoel dat ik helemaal werd beschermd. Uiteindelijk heb ik lang gedacht dat ik die bescherming ook niet nodig had (lekker suf)

Laatst hoorde ik Kyle Gray, de Schotse Engelen healer, praten over energetic protection. Zijn verhaal zorgde voor dat ene stukje wat ik altijd had gemist.

We bestaan allemaal uit energie. We zenden energie uit en ontvangen het. De hele dag door. Energie kan positief of negatief zijn. Die transmissie, dat uitzenden, gebeurt gevraagd maar ook net zoveel ongevraagd. Zo voelen we of we iemand kunnen vertrouwen, aardig vinden of dat iemand op een andere golflengte zit.

Niemand van ons is helemaal ‘schoon’ in zijn aura. Je hebt je eigen trauma’s, onverwerkte emoties die in jouw energieveld zitten. Nu kom je iemand tegen die, net zoals jijzelf, ook het nodige heeft meegemaakt. Ergens vind je energieveld overeenkomsten in de energie van de ander en er ontstaan ‘haakjes’, of koorden. Je neemt dan totaal onbewust een stukje van andermans onverwerkte emoties mee. Als je dan jezelf in een bubbel van wit licht zet, neem je dus ook dat stukje van die ander mee.
Stel dat die ander net ruzie heeft gehad, dan zit een stukje van die ruziënde energie ook bij jou en daar ga je dan een bubbel van licht omheen zetten. Tja, dat helpt dus niet. Die haak zit er nog en jij wordt ook binnenin die bubbel leeggezogen.

Wat kan je dan wel doen?
Heel simpel: een stukje spirituele hygiëne in je leven passen, net zoals je doucht en tanden poetst. Ook niet eigenwijs zijn, zoals ik, maar het gewoon doen.

Ga staan of zitten (kan ook onder de douche), bedenk dat je alle energetische koorden doorknipt die aan je lichaam zijn geplakt. Dat kan je doen met het zwaard van aartsengel Michael of het gewoon visualiseren. Vervolgens verbeeld je dat je om jezelf heen, en de ruimte waarin je bent, of werkt straks, energetisch opruimt en schoonveegt. Dan vul je jezelf op met een kleur die jij het mooiste vindt, of die jou de meeste -zachte- kracht geeft. En pas daarna stop jij jezelf in een bubbel van wit licht.

Makkelijk toch?
En geloof me: energie volgt jouw intentie en gedachte!
Uiteindelijk kost het je nog geen 5 minuten.

Quarterlife crisis Louise Tuijt

Quarterlife crisis!

Vandaag ga ik schaamteloos, en belangeloos, aandacht vragen voor het nieuwste boek van Francine Oomen. Je kent haar vast nog wel van de ‘Hoe overleef ik…’ serie.
Dit boek is een ‘must’ voor alle 20ers die strugglen met het leven, en hun ouders!

De titel is al briljant en super verdrietig tegelijkertijd:

Hoe overleef ik… alles wat ik niet vertel…

Rust en kalmte bloem Louise

Rust en kalmte 1

Bij het opruimen van mijn boekenkast kwam ik een boek tegen van de Australische Paul Wilson, uit de tijd dat wij daar woonden. Hij schreef vooral over stress en meditatie, wat rond 2000 zeker nog niet mainstream was.

Dit boek staat vol met geweldige eenvoudige inzichten en oefeningen, die ik graag met jou wil delen.

Amandelbloesem Vincent van Gogh Louise Tuijt

De Kracht van Kunst

Deze week ben ik naar het van Gogh Museum geweest. Ik ben er al vaker geweest, maar deze keer was het anders. Terwijl ik door de zalen met al die prachtige meesterwerken dwaalde, te midden van alle toeristen, viel mijn oog op het ongelooflijk mooie "Amandelbloesem" van Vincent van Gogh.

Bloemen respect Louise

Ar-Es-Pie-ie-Sie-Tie: R-E-S-P-E-C-T!

Aretha Franklin zong er over. Respect!
Het is een waardering van dingen die we bewonderen of die we geleerd hebben om te bewonderen. Wat het gekke is, is dat het per cultuur anders kan zijn.

Wat in de ene cultuur als super respectvol wordt beschouwd, kan in een andere cultuur misschien niet zo'n big deal zijn. Respect voor ouderen is zoiets, terwijl andere culturen meer de nadruk leggen op persoonlijke prestaties of onafhankelijkheid.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Hartelijk dank voor al jouw wijze hulp & inzichten voor deze dolende ziel. Heel fijn en erg inspirerend zie je en voel je altijd goed met een hele mooie en bijzondere frequentie

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.