Snippets/Blogs

Snippets zijn korte en langere blogs over onderwerpen die mij na aan het hart liggen. Ze verschijnen op Social Media: Instagram, FaceBook en LinkedIn, dus volg je me daar, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van wat mij bezig houdt!

Je hebt een heleboel rollen die je elke dag speelt: vrouw/man, dochter/zoon, moeder/vader, vriendin/vriend, criticus, partner, alleenstaande, verdrietige, optimistische, leergierige, compassievolle, slome, onsportieve, de rechter, en waarschijnlijk kan jij er nog wel een paar bij verzinnen.

Ik herken best veel van deze rollen bij mezelf. Ik vind ze zeker niet allemaal even aangenaam maar zie wel dat ze allemaal rondom de tafel in mijn hoofd zitten. De één met een luidere stem dan de ander.

Maar toen ging ik verder kijken naar andere rollen die we (ik) het liefst uit de weg gaan en je vaak niet bij jezelf wilt zien: de SABOTEUR. Al mijn haren gingen overeind staan: ik saboteer niet. Mmm. Al snel bedacht ik me dat deze reacties iets te heftig waren en ging ik op onderzoek uit. Wat betekent het woord saboteur in de Dikke van Dale? Wat doet het woord met mij? Waardoor word ik getriggerd?

Verrassende inzichten kwamen naar voren: een saboteur is onaardig, blokkeert willens en wetens processen en projecten van anderen, etc.

Maar toen ging ik eens echt in mijn lichaam voelen: ik doe wel heel stoer maar soms saboteer ik mezelf door toch mezelf te trakteren op iets lekkers terwijl ik me heb voorgenomen om af te vallen.

Vermijd jij de saboteur?

Want dat is wat zulke rollen kunnen doen. Ze kunnen zich vermommen, ze kunnen een masker opzetten. Omdat er dingen gebeurt zijn in je leven, waar je niet mee kan dealen. Omdat je helemaal geen zin hebt om je rot te voelen. Dan doe je maar alsof. Dan staat de rechter op. Of de eeuwige kritische noot.

Of die saboteur die ervoor zorgt dat je je project niet afmaakt, je streefgewicht niet haalt, jij je afspraken bij mij afzegt…

Wil je op onderzoek gaan welke rollen, welke stemmen er aan het woord zijn aan jouw tafel?
Dan ben je van harte welkom! DM me of mail me.

 

Ja dat begrijp ik helemaal.

Zeker als je net je baan kwijt bent, je hypotheek niet meer kan betalen of een dierbare is overleden.

Maar…

Weet dat het heel normaal is om niet altijd maar optimistisch te kunnen zijn…

Hoe kan dat toch? Een ondergaande zon is prachtig maar daarna vergeet je het snel weer. Terwijl je nog weken blijft piekeren over die ene onaardige opmerking.

Het heeft te maken met onze evolutie.

Een uitleg vond ik in een blog van psycholoog Dr. Rick Hanson.

Hoop.
Ik vind dat zo'n raar en ingewikkeld woord.

Toch is het hèt woord dat aangeeft dat het belangrijkste is om vol te houden, om te visualiseren, om een intentie te zetten.

Het betekent dromen.
Het betekent durven dromen.
Het betekent grootse dingen durven doen.

Wist je dat een gemiddeld persoon tussen de 12.000 en 60.000 gedachten per dag heeft, en dat 80% van die gedachten negatief zijn, en dat 95% daarvan alleen maar herhalingen zijn?

Wij mensen neigen echt onomstotelijk naar het negatieve in onze gedachten!
Onze hersenen zijn gewoon op die manier ‘bedraad’; het is iets wat psychologen de negativiteitsbias noemen.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Hartelijk dank voor al jouw wijze hulp & inzichten voor deze dolende ziel. Heel fijn en erg inspirerend zie je en voel je altijd goed met een hele mooie en bijzondere frequentie

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

captcha 

Top