HeartMath: Ademhaling en hartcoherentie

Ademhalen is iets wat we allemaal doen, maar hoe we ademhalen is iets waar we niet zo vaak over nadenken. HeartMath werkt met een aantal hele praktische en simpele ademhalingstechnieken.
Ben je gestrest of uitgeput (burn-out) dan helpen de inzichten die je van hun programma krijgt, supersnel.

HeartMath biedt een uniek programma dat leidt tot meer veerkracht en betere gezondheid. Het programma en met name het effect ervan wordt al jaren wetenschappelijk onderzocht.  De methode is ontwikkeld door het non-profit HeartMath Institute (opgericht in 1991).

HeartMath werkt met een biofeedbacksysteem en ademhalingstechnieken. Je wordt met een sensor aan de computer gekoppeld. Die sensor registreert jouw hartslag. Je kunt vervolgens direct zien hoe gedachten en emoties het hart en zenuwstelsel beïnvloeden.
Het programma maakt je duidelijk hoe stemmingen en emotionele reacties op stress het hartritme beïnvloeden, en dus je hele lichaam.

Je ondervindt hoe snel je lichaam kan ontspannen. Je leert rustiger adem te halen, waardoor je bloeddruk daalt, de hormoonproductie in je hersenen verandert. Èn je weer helder kan nadenken.

In de thuistraining Stress kan je zelf een start maken met o.a. een aantal ademhalingstechnieken van HeartMath, en nog veel meer tips.

Lees via deze link het artikel waarin heel duidelijk wordt uitgelegd hoe HeartMath werkt. Het is zeker de moeite waard om het artikel te lezen!

Sommige zorgverzekeraars (bijvoorbeeld Zilveren Kruis) hebben een preventie-pakket waarin de cursus Werken aan veerkracht via je werkgever wordt vergoed. 

 heartmath

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Na en tijdens een moeilijke periode in mijn leven, heeft Louise me weer met beide benen op de grond kunnen zetten  en me het gevoel gegeven dat ik er toe doe, zoals ik ben.

We hebben veel gepraat (en gelachen), ze wist de juiste toon te raken, waardoor ik me sterker ging voelen en mezelf beter leerde kennen.

De massages waren voor mij iets extra’s. die gaven me rust en ontspanning. Er vielen daardoor dingen op zijn plek, waardoor ik me ook energieker ging voelen.

Ik was altijd welkom, ook als ik een paar maanden niet was geweest.

Bedankt voor alle steun die je me hebt gegeven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.