De Mexicaanse sjamaan Miguel Ruiz heeft een heel klein boekje geschreven over vier inzichten (The four agreements), oude wijsheden uit zijn Tolteken-cultuur.  Het heeft mijn leven veranderd. Ik ga ze de komende weken met je delen.

Het eerste inzicht: Wees onberispelijk in je woorden
(Be impeccable with your word)

Alle woorden hebben betekenis: ze kunnen aardig en onaardig overkomen.

Je kan met jouw woorden anderen kwetsen en pijn doen. Bedoeld maar zeker ook onbedoeld. Roddelen en dingen over anderen vertellen waarvan je niet eens zeker weet of het waar is, is niet alleen vervelend voor de ander. Ook jij wordt er niet beter van, want het zegt alles over jouzelf. Woorden zelf zijn energie. Wil jij je energie hoog houden, dan zal je ook op je woorden moeten letten.

Kortom, kijk uit wat je zegt en gebruik positieve en goede, aardige woorden. Dat leidt tot positieve acties, van jou en van anderen.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

"Wilde je toch even bedanken voor de workshop. Mooie locatie, fijne vrouwen, vertrouwd en goed gevoel.
De meditaties vond ik zelf heel fijn, ik kwam in de kamer bovenaan de trap een bak verdriet tegen waar ik niet op had gerekend. Het was mooi om te ervaren dat ik daar heel goed bij kon blijven en zo in een enorme rust belandde, Ik zakte er als het ware doorheen. Was een bijzondere en prachtige ervaring. Door het verdriet heen werd ik ontzettend licht in energie en gevoel. De dagen erna bleef het ook positief doorwerken"

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

captcha 

Top