Wees onberispelijk in je woorden

Wees onberispelijk in je woorden

De Mexicaanse sjamaan Miguel Ruiz heeft een heel klein boekje geschreven over vier inzichten (The four agreements), oude wijsheden uit zijn Tolteken-cultuur.  Het heeft mijn leven veranderd. Ik ga ze de komende weken met je delen.

Het eerste inzicht: Wees onberispelijk in je woorden
(Be impeccable with your word)

Alle woorden hebben betekenis: ze kunnen aardig en onaardig overkomen.

Je kan met jouw woorden anderen kwetsen en pijn doen. Bedoeld maar zeker ook onbedoeld. Roddelen en dingen over anderen vertellen waarvan je niet eens zeker weet of het waar is, is niet alleen vervelend voor de ander. Ook jij wordt er niet beter van, want het zegt alles over jouzelf. Woorden zelf zijn energie. Wil jij je energie hoog houden, dan zal je ook op je woorden moeten letten.

Kortom, kijk uit wat je zegt en gebruik positieve en goede, aardige woorden. Dat leidt tot positieve acties, van jou en van anderen.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Ik ben in de periode dat ik in de overgang kwam enorm geholpen door de aanpak van Louise. De overgang heb ik ervaren als een wankele emotionele periode, waarin ik veel baat heb gehad bij de combinatie van Helende Massages en het gebruiken van Australian Bush Flower Essences. De spirituele massages maakten veel los in mij, er borrelde veel naar boven en daardoor borrelde er gelukkig ook veel uit.

Energie en warmte stroomde weer naar binnen. Ik heb dit intens beleefd en ben ontzettend blij dat ik mede daardoor opnieuw in balans ben gekomen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.