Doe altijd je best

Doe altijd je best

Vandaag het vierde inzicht dat de Mexicaanse sjamaan Miguel Ruiz geeft in zijn boek The four agreements, oude wijsheden uit zijn Tolteken-cultuur.  De inzichten hebben mijn leven veranderd.

Het vierde inzicht: Doe altijd je best
(Always do your best)

De eerste drie inzichten -Wees onberispelijk in je woorden, Vat niets persoonlijk op en Ga niet uit van veronderstellingen- zullen alleen werken wanneer je altijd je best doet. Niet perfect, niet slordig, niet lui maar gewoon je best doen.

Helaas kan je niet verwachten dat het je altijd lukt om onberispelijk in je woorden te zijn. Je vaste gewoontes zijn zó ingeslepen in je geest, dat het je gewoon niet altijd zal lukken. Maar je kunt 'je beste best' doen om onberispelijk in je woorden te wórden.

Verwacht evenmin dat je nooit meer iets persoonlijk zult opvatten, maar doe je best ervoor.

En verwacht ook niet dat je nooit meer van een veronderstelling zult uitgaan. Maar je kunt het in ieder geval proberen. Oefening baart kunst.

Meer dan je best kan je nooit doen!

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

"De kracht van Louise is gelegen in haar mix van vrolijke nuchterheid en spirituele input. Haar grote mate van zelfreflectie is ontwapenend en daardoor is het zo gemakkelijk om lekker jezelf te zijn. Tegelijkertijd kan ze haarfijn vaak de vinger op de zere plek leggen zonder dat je het gevoel hebt in je hemd te staan. Ze zegt het niet alleen maar het is ook echt zo dat "alles goed" is. Ze weet zich te onderscheiden van veel van haar collega's die zich met bewustzijnsontwikkeling bezig houden doordat ze de behoefte aan spirituele groei en input prachtig weet in te bedden in het gewone leven".

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.