Doe altijd je best

Doe altijd je best

Vandaag het vierde inzicht dat de Mexicaanse sjamaan Miguel Ruiz geeft in zijn boek The four agreements, oude wijsheden uit zijn Tolteken-cultuur.  De inzichten hebben mijn leven veranderd.

Het vierde inzicht: Doe altijd je best
(Always do your best)

De eerste drie inzichten -Wees onberispelijk in je woorden, Vat niets persoonlijk op en Ga niet uit van veronderstellingen- zullen alleen werken wanneer je altijd je best doet. Niet perfect, niet slordig, niet lui maar gewoon je best doen.

Helaas kan je niet verwachten dat het je altijd lukt om onberispelijk in je woorden te zijn. Je vaste gewoontes zijn zó ingeslepen in je geest, dat het je gewoon niet altijd zal lukken. Maar je kunt 'je beste best' doen om onberispelijk in je woorden te wórden.

Verwacht evenmin dat je nooit meer iets persoonlijk zult opvatten, maar doe je best ervoor.

En verwacht ook niet dat je nooit meer van een veronderstelling zult uitgaan. Maar je kunt het in ieder geval proberen. Oefening baart kunst.

Meer dan je best kan je nooit doen!

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Ik ben in de periode dat ik in de overgang kwam enorm geholpen door de aanpak van Louise. De overgang heb ik ervaren als een wankele emotionele periode, waarin ik veel baat heb gehad bij de combinatie van Helende Massages en het gebruiken van Australian Bush Flower Essences. De spirituele massages maakten veel los in mij, er borrelde veel naar boven en daardoor borrelde er gelukkig ook veel uit.

Energie en warmte stroomde weer naar binnen. Ik heb dit intens beleefd en ben ontzettend blij dat ik mede daardoor opnieuw in balans ben gekomen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.