Weerstand

Weerstand

Waar jouw weerstand ligt, daar ligt ook jouw grootste leerproces

Deze quote kwam ik lang geleden tegen.
Je kan het werkelijk op van alles van toepassing laten zijn: je eetpatroon, je sportgedrag, het schrijven van een verslag, een gesprek aangaan met je baas, een nieuwe strategie bedenken, om hulp vragen, iets anders doen dan gewoonlijk.

Waarom ik het toentertijd heb opgeschreven weet ik niet meer. Als ik het nu herlees, moet ik denken aan angst en jezelf klein houden.

Vaak weet je dondersgoed welke kant je op zou moeten gaan maar verzin je excuses en uitvluchten. Het is makkelijker te klagen. Het is makkelijker onzichtbaar te zijn. Het is makkelijker om een slachtoffer te zijn.

Het kan zo enorm spannend zijn om datgene te doen waar je bang voor bent.
Maar realiseer je dat je daardoor jezelf kan veranderen,
dat je sterker kan worden,
dat je tegengas leert geven,
dat mensen echt wel naar je luisteren,
dat je in jezelf gelooft,
dat je meer lef hebt dan je denkt,
dat je in je eigen kracht kan blijven staan.

En daarom probeer ik vandaag weer op een scooter te rijden, want daar ligt op dit moment mijn grootste weerstand. De laatste keer belandde ik in het ziekenhuis…

Mocht je willen onderzoeken waar jouw verzet tegen verandering of groei vandaan komt, dan ben je welkom.
Altijd.

PS Ik heb besloten dat scooter rijden niet voor mij is weggelegd. Sommige dingen lukken gewoon niet. Dit is er eentje van.

 

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

"De kracht van Louise is gelegen in haar mix van vrolijke nuchterheid en spirituele input. Haar grote mate van zelfreflectie is ontwapenend en daardoor is het zo gemakkelijk om lekker jezelf te zijn. Tegelijkertijd kan ze haarfijn vaak de vinger op de zere plek leggen zonder dat je het gevoel hebt in je hemd te staan. Ze zegt het niet alleen maar het is ook echt zo dat "alles goed" is. Ze weet zich te onderscheiden van veel van haar collega's die zich met bewustzijnsontwikkeling bezig houden doordat ze de behoefte aan spirituele groei en input prachtig weet in te bedden in het gewone leven".

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.