Tijdstress 1

Tijdstress 1

Zo enorm druk…
Ik heb teveel te doen…
ik heb geen tijd…
de tijd vliegt…
waar blijft de tijd?...
ik loop rond als een kip zonder kop…

Heb jij te weinig tijd?
Let eens op welke woorden jij gebruikt: wat zeg je tegen anderen en wat zeg je tegen jezelf?

Als jij tegen iedereen in je omgeving vertelt hoe druk jij het hebt, dan ga je dat zelf geloven. Als jij opstaat met het idee dat je zo veel moet doen die dag, dat je niet weet waar je de tijd vandaan moet halen, dan zorg je er ook (onbewust) voor dat het gebeurt.

Ook bij mij was dat zo toen er nog drie kleine koters rondliepen en ik tegelijkertijd studeerde of toen ik aan het werk was in het buitenland. Ik vond dat ik het heel druk had…

Op een dag heb ik, heel bewust, besloten dat ik daar niet meer aan mee wilde doen: ik ging op mijn woorden letten (en op die van anderen): hoe vaak zeg, of denk, ik eigenlijk dat ik het zo druk heb? Dat bleek behoorlijk vaak te zijn.
Toen heb ik besloten om anders te gaan denken, duidelijker prioriteiten te stellen en me niet meer mee te laten slepen in de tijdstress.
Dat lukt aardig, ten minste voor mezelf.

Regelmatig merk ik toch dat het eigenlijk niet zo gebruikelijk is als je zegt dat je het niet druk hebt. Het lijkt bijna alsof ik me daarvoor moet verontschuldigen. Dat ik de tijd neem om een kop koffie te drinken, dat ik de tijd neem voor elke cliënt die komt, dat ik de tijd maak voor iets wat ik belangrijk vind.

Lukt me dat altijd? Nee natuurlijk niet. Maar ik probeer het wel.

Wil jij meer grip krijgen op jouw tijd? Kom langs. Je bent welkom. Altijd.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Jij bent voor mij een van de belangrijke mensen in mijn leven. Als ik het echt even niet meer zie zitten kan ik altijd bij je terecht, om weer even met beide voeten op de aarde te komen. Rust, tot jezelf komen, vertrouwen. Serieus zijn maar ook heerlijk lachen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.