Sterrenkunde en Spiritualiteit

Sterrenkunde en Spiritualiteit

Onlangs heb ik een basiscursus Sterrenkunde gevolgd. Absoluut een ‘guilty pleasure’.

In acht lessen werd het heelal onderzocht, afstanden uitgerekend, berekeningen gegeven, levensloop van sterren uitgelegd. Witte ster, blauwe reus, rode ster, meteoor, meteoriet, planeten en nog vele andere begrippen passeerde het scherm.

Wist je bijvoorbeeld dat de zon al acht(!) minuten onder is als wij de zonsondergang hier op aarde te zien krijgen? En dat het universum steeds groter wordt? Ongelooflijk hoe men duizend jaar geleden al begreep hoe de aarde om de zon draaide en wat het ‘gedrag’ van de sterren en planeten was.

Soms bekruipt mij namelijk het gevoel dat spiritualiteit een verzinsel is, dat het nergens op is gebaseerd. Ik wéét dat het niet zo is maar waarom kunnen we dat niet aantonen?

Nu weet ik beter.

Wij zijn gemaakt uit sterrenstof*. Ja echt waar. Spiritueler kan je het niet krijgen zou je zeggen. Maar dit is bewezen door geleerden die hebben onderzocht welke materialen er allemaal bestaan. We zijn grotendeels waterstof en dat is ook driekwart van het heelal. Laat dat nou precies zijn waar wij van gemaakt zijn!

Verder heb ik inzicht gekregen hoe het met dimensies werkt. Heel verhelderend.

Als je tweedimensionaal denkt, zit alles in een plat vlak. Dan heeft elk vierkant hoeken van 90 graden en alle hoeken van een driehoek is opgeteld altijd 180 graden.
Ga je datzelfde tekenen op een bol, dat is dus driedimensionaal, dan kloppen de eerdere berekeningen niet meer. Heel verwarrend. Maar je kan dat alleen maar inzien als je driedimensionaal kàn denken. Einstein heeft aangetoond dat er in de vierde dimensie geen tijd en plaats meer is. Dat is voor ons, driedimensionale wezens, heel moeilijk te begrijpen.

Net zoals ik altijd heb geweten dat er meer is tussen hemel en aarde (natuurkundig gezien is er geen lucht maar ether en soms zelfs letterlijk niets), zou het dus zo kunnen zijn dat er een vijfde dimensie is die wij driedimensionale mensen niet begrijpen. Maar die vijf-dimensionale wezens kunnen ons wel zien en wie weet, kijken ze wel met verbazing naar ons.
En misschien zijn er wel twaalf-dimensies. Die je kan zien zonder gebruik te maken van onze eigen zintuigen. Het zijn die dingen die je wéét, die je vanuit je ooghoeken meekrijgt, de inzichten die je opeens krijgt.

Supergaaf dat deze guilty pleasure mijn vertrouwen in spiritualiteit zo heeft kunnen verstevigen.
Nu nog de sterrenbeelden leren herkennen in de nachthemel…

Wil je praten over jouw ervaringen en inzichten die je niet snel met anderen durft te delen, dan ben je van harte welkom in mijn Praktijk voor Spirituele Psychologie.
Je bent welkom.
Altijd.

* Voor het geval je er meer over wilt weten: https://www.allesoversterrenkunde.nl/!/!/!/sterrenkunde/vraag-en-antwoord/_detail/gli/bestaan-wij-uit-sterrenstof/

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Louise kijkt verder dan de uiterlijke verschijningsvorm en weet zo haarfijn al je innerlijke strubbelingen bloot te leggen, en begeleidt je op een liefdevolle manier om ze op te lossen c.q. los te laten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.