80% van onze dagelijkse gedachten zijn negatief! (positive vibes 2)

80% van onze dagelijkse gedachten zijn negatief! (positive vibes 2)

Wist je dat een gemiddeld persoon tussen de 12.000 en 60.000 gedachten per dag heeft, en dat 80% van die gedachten negatief zijn, en dat 95% daarvan alleen maar herhalingen zijn?

Wij mensen neigen echt onomstotelijk naar het negatieve in onze gedachten!
Onze hersenen zijn gewoon op die manier ‘bedraad’; het is iets wat psychologen de negativiteitsbias noemen.

Deze negativiteitsbias speelt een GROTE rol in ons leven.
Daarom kunnen we niet stoppen met nadenken over dat ene stukje kritische feedback dat we van onze baas hebben gekregen, ook al was het omgeven door tig complimenten over hoe goed we het hebben gedaan.  
Of waarom we boos worden over die ene auto die ons afsnijdt op weg naar huis, en we de honderden anderen vergeten die vriendelijk en netjes langs ons reden.

Neurowetenschapper Dr. Rick Hanson geeft een tweetal handige metaforen. Hij zegt:

"In feite zijn de hersenen als klittenband voor negatieve ervaringen, maar teflon voor positieve."  

En:

"De meeste positieve ervaringen stromen door de hersenen als water door een zeef, terwijl negatieve ervaringen elke keer worden gevangen."  

Als je het gevoel hebt dat positief en optimistisch zijn niet vanzelfsprekend voor je is, is het tijd om lief te zijn voor jezelf, want:
Het is voor niemand vanzelfsprekend! Onze hersenen hebben een hard-wired neiging om het goede te bagatelliseren en zich te concentreren op het slechte.

Volgende week meer over waarom onze hersenen zo werken…

Met dank aan Nick Ortner van The Tapping Solution

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Ik ben in de periode dat ik in de overgang kwam enorm geholpen door de aanpak van Louise. De overgang heb ik ervaren als een wankele emotionele periode, waarin ik veel baat heb gehad bij de combinatie van Helende Massages en het gebruiken van Australian Bush Flower Essences. De spirituele massages maakten veel los in mij, er borrelde veel naar boven en daardoor borrelde er gelukkig ook veel uit.

Energie en warmte stroomde weer naar binnen. Ik heb dit intens beleefd en ben ontzettend blij dat ik mede daardoor opnieuw in balans ben gekomen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.