Welke STEMMEN zitten er IN JOUW HOOFD? Deel 2

Welke STEMMEN zitten er IN JOUW HOOFD? Deel 2

Je hebt een heleboel rollen die je elke dag speelt: vrouw/man, dochter/zoon, moeder/vader, vriendin/vriend, criticus, partner, alleenstaande, verdrietige, optimistische, leergierige, compassievolle, slome, onsportieve, de rechter, en waarschijnlijk kan jij er nog wel een paar bij verzinnen.

Ik herken best veel van deze rollen bij mezelf. Ik vind ze zeker niet allemaal even aangenaam maar zie wel dat ze allemaal rondom de tafel in mijn hoofd zitten. De één met een luidere stem dan de ander.

Maar toen ging ik verder kijken naar andere rollen die we (ik) het liefst uit de weg gaan en je vaak niet bij jezelf wilt zien: de SABOTEUR. Al mijn haren gingen overeind staan: ik saboteer niet. Mmm. Al snel bedacht ik me dat deze reacties iets te heftig waren en ging ik op onderzoek uit. Wat betekent het woord saboteur in de Dikke van Dale? Wat doet het woord met mij? Waardoor word ik getriggerd?

Verrassende inzichten kwamen naar voren: een saboteur is onaardig, blokkeert willens en wetens processen en projecten van anderen, etc.

Maar toen ging ik eens echt in mijn lichaam voelen: ik doe wel heel stoer maar soms saboteer ik mezelf door toch mezelf te trakteren op iets lekkers terwijl ik me heb voorgenomen om af te vallen.

Vermijd jij de saboteur?

Want dat is wat zulke rollen kunnen doen. Ze kunnen zich vermommen, ze kunnen een masker opzetten. Omdat er dingen gebeurt zijn in je leven, waar je niet mee kan dealen. Omdat je helemaal geen zin hebt om je rot te voelen. Dan doe je maar alsof. Dan staat de rechter op. Of de eeuwige kritische noot.

Of die saboteur die ervoor zorgt dat je je project niet afmaakt, je streefgewicht niet haalt, jij je afspraken bij mij afzegt…

Wil je op onderzoek gaan welke rollen, welke stemmen er aan het woord zijn aan jouw tafel?
Dan ben je van harte welkom! DM me of mail me.

 

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Wat de Meditatie-avond zo mooi maakt is de begeleiding van Louise. Zij is betrokken bij de deelnemers, zij staat of zit met beide benen op de grond, ze heeft haar eigen-wijsheid. Nuchter en oplossingsgericht! Ze staat open voor de mening en gevoelens van de ander.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.