Aromatherapie: de kunst van het ruiken - deel2

Aromatherapie: de kunst van het ruiken - deel2

Geuren hebben een enorm groot voordeel: je ruikt het en het aroma gaat direct naar je hersenen, zonder dat je vooringenomen denkbeelden een rol kunnen spelen.

Je hersenen weten onbewust, instinctief, wat gezonde en rotte geuren zijn.

Aromatherapie wordt in verschillende landen in ziekenhuizen toegepast. Er wordt veel onderzoek mee gedaan. Onlangs is er een artikel gepubliceerd waar verschillende onderzoeken werden beschreven over het gebruik van GEUR bij ANGST, DEPRESSIE en SLAAPPROBLEMEN.

De essentiële oliën zijn heel sterk geconcentreerd. Daarom heb je er maar weinig van nodig om het goed te gebruiken. Je hoeft het niet in te nemen.

Inhaleren is goed genoeg.
Het kunnen een paar druppels op je hoofdkussen zijn, op een watje, op een zakdoek en dan snuffel je eraan, terwijl je rustig inademt.

Bij ANGSTIGE mensen bleken er veel essentiële oliën te zijn die hen rustiger maakten: lavendel, pepermunt, citroen en roos. Maar ook bergamot, clary sage (heldere salie), roosmarijn, ylang ylang en frankincense gaven rust en kalmte.

Heb je moeite met SLAPEN dan kan je de volgende oliën gebruiken: bergamot, jasmijn, frankincense, of een combinatie van lavendel, zoete sinaasappel en sandelhout.

Alle citrus geuren helpen bij mensen met DEPRESSIE: sinaasappel, citroen, limoen, grapefruit, mandarijn, bergamot. Er zitten chemische verbindingen in citrusfruit die ons vrolijk maken.

Natuurlijk geldt dat als jij een geur niet lekker vindt, het je ook niet gaat helpen. Sommige mensen vinden Lavendel helemaal niets en anderen juist weer wel.
Ga op onderzoek uit. Vind de geuren die jou ondersteunen en je beter laten voelen.

Probeer wat werkt voor jou. Het kan zijn dat even ruiken al goede resultaten geeft. Soms heb je meer tijd nodig en merk je verschil als je elke avond 10 minuten een geur inhaleert. Of slaap je beter met 2-3 druppels op je kussen of moet je het echt over langere tijd gebruiken, misschien wel 6 weken lang.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Moest 't toch even zeggen... Ik kwam binnen met weinig energie en ging weg met veel meer energie... Heel fijn!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.