Ik ben zo niet stoer

Ik ben zo niet stoer

Sinds covid ben ik een fervent wandelaar. Ik gebruik het als mijn meditatie. Het liefst ga ik elke dag minstens drie kwartier op stap. Bij ons in de buurt ligt mijn favoriete wandeling in een prachtig natuurpark. Maar met wilde paarden, herten en hele, grote Schotse hooglanders. En die liggen vaak midden op het pad.... doodeng vind ik die. Echt heel erg eng. Het liefst ga ik dan direct terug.

Ik merkte eigenlijk dat ik daar allang niet meer had gewandeld: de gedachte dat die beesten daar op het pad lagen zorgde ervoor dat ik niet ging…

Vandaag besloot ik het wel weer eens te doen.
Spannend.
Eng.
Want wat nou als ik ze tegen kom? Ik hield de sporen op de grond in de gaten, keek om me heen en eigenlijk genoot ik er een stuk minder van...

Opeens realiseerde ik me dat ik bang was voor iets wat ik misschien helemaal niet tegen zou komen. En inderdaad op hun eerste èn tweede favoriete plekje waren ze niet.

Dus vol goede moed verder.

En nog geen 50 meter, oh nee, daar stonden ze groot en rood midden op het pad. De hele kudde.

Ik bevroor.
Wat nu?

Ben ik stoer en ga ik door?
Ben ik laf en ga ik terug?

Hoezo stoer of laf?

Ik wil die confrontatie helemaal niet: ik ben omgedraaid. Vond mezelf wel suf want ik werd net ingehaald door iemand die er kennelijk wel langs was gelopen.
Nee, ik had me van tevoren al voorgenomen: ik draai om.

Op de terugweg zag ik een klein paadje en daar ben ik ingegaan. Ergens waar ik nog nooit had gelopen, maar super mooi en rustig. Ik kwam een bankje tegen, waar ik dit nu schrijf, wat ik anders nooit had gezien.

Ik realiseerde me dat je met een gestrekt been de confrontatie kan aangaan maar dat soms het pad heel anders loopt en misschien wel veel aangenamer. Herkenbaar?

Voor hoeveel Schotse hooglanders of beren ben jij bang?
En wat doe je dan?
Niets? Confrontatie aangaan? Ander pad?

Het maakt niets uit.

Alhoewel als je niets doet, gebeurt er niets in je leven.
Als je de confrontatie aangaat, kost het je misschien heel veel kracht, fysiek, emotioneel en mentaal. Een ander pad is misschien wel heel spannend en misschien zelfs wel onbegaanbaar maar misschien ook wel heel leuk, leerzaam en waardevol.

Kortom, ik was blij met het andere pad. Iets wat wel vaker gebeurt in mijn leven.

Hoe zit dat bij jou?

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Louise kijkt verder dan de uiterlijke verschijningsvorm en weet zo haarfijn al je innerlijke strubbelingen bloot te leggen, en begeleidt je op een liefdevolle manier om ze op te lossen c.q. los te laten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.