De treinreis van je leven

De treinreis van je leven

Soms besef je je opeens dat je ooit iets niet hebt gedaan omdat je dacht dat het niet mocht, dat je ouders het zouden afkeuren, of dat anderen je heel raar zouden vinden. Je ben vervolgens iets anders gaan doen. Iets anders studeren dan je eigenlijk zou willen. Verder met een partner waarvan je dacht dat het zo hoorde. Kortom je volgt niet je eigen weg , je eigen hart.
Soms een bewuste keuze, veel vaker een onbewuste.

Soms houdt zo’n gemaakte keuze je 's nachts wakker en denk je: "Had ik maar..."

Ik vergelijk ons leven vaak met het reizen met de trein.
Tijdens je schooljaren zit je samen met je klasgenoten in dezelfde treinwagon. Maar na je eindexamen, bij het “station van het volwassen leven”, moet je beslissen welke route je wilt volgen. Sommige van je oude klasgenoten stappen op dezelfde trein, anderen kiezen voor verschillende bestemmingen. En dat voelt prima.

Toch, op een gegeven moment besluit je die ene trein te nemen, ook al wilde je in je hart eigenlijk een andere kant op. Misschien denk je er niet meer zo vaak aan, want ook in deze trein ontmoet je geweldige mensen, vind je interessante kansen, en gaat het leven goed.

Maar die allereerste misschien wel instinctieve, onvervulde wensen kunnen blijven knagen.

Je kunt melancholisch worden en je afvragen of je eigenlijk liever iets anders had gestudeerd, een andere vakgebied had willen kiezen en dat deze trein je naar een bestemming brengt die je liever niet had gewild.
Als je daar eenmaal bewust van bent geworden, kun je actie ondernemen.
Of niet.
Nu heb je wel de keuze om bij een volgend station een andere richting te kiezen: een nieuwe studie, een andere baan, verhuizen, scheiden, wat je maar kunt bedenken.

Dit betekent zeker niet dat je alles moet vergeten van je die eerste treinreis.
Misschien heb je juist tijdens deze reis je levenspartner ontmoet, ben je ergens anders gaan studeren of wonen, buiten je comfortzone gestapt, of juist binnen je comfortzone gebleven.

Onthoud dat er altijd weer een nieuw station komt…
Je kunt zelfs aan de noodrem trekken, waar je nieuwe, andere beslissingen kunt nemen…
Altijd weer.Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

"Wilde je toch even bedanken voor de workshop. Mooie locatie, fijne vrouwen, vertrouwd en goed gevoel.
De meditaties vond ik zelf heel fijn, ik kwam in de kamer bovenaan de trap een bak verdriet tegen waar ik niet op had gerekend. Het was mooi om te ervaren dat ik daar heel goed bij kon blijven en zo in een enorme rust belandde, Ik zakte er als het ware doorheen. Was een bijzondere en prachtige ervaring. Door het verdriet heen werd ik ontzettend licht in energie en gevoel. De dagen erna bleef het ook positief doorwerken"

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.