Zonnebloemen snippets Louise Tuijt

Energetische bescherming

Zolang als ik mijn praktijk heb, en dat is alweer bijna 25 jaar, werk ik met energie. In de vorm van woorden, fysieke massages en van Reiki en Energetic healing.

Een van de eerste dingen die je leert als je met energie gaat werken is hoe je jezelf kan beschermen. Je hebt namelijk geen zin om alle emoties van anderen mee te nemen, zeker als je zelf heel sensitief bent.

Vaak leer je dan om jezelf in een bubbel van licht te zetten. Voor mij werkt die methode maar half. Wat ik ook deed, ik had nooit het gevoel dat ik helemaal werd beschermd. Uiteindelijk heb ik lang gedacht dat ik die bescherming ook niet nodig had (lekker suf)

Laatst hoorde ik Kyle Gray, de Schotse Engelen healer, praten over energetic protection. Zijn verhaal zorgde voor dat ene stukje wat ik altijd had gemist.

We bestaan allemaal uit energie. We zenden energie uit en ontvangen het. De hele dag door. Energie kan positief of negatief zijn. Die transmissie, dat uitzenden, gebeurt gevraagd maar ook net zoveel ongevraagd. Zo voelen we of we iemand kunnen vertrouwen, aardig vinden of dat iemand op een andere golflengte zit.

Niemand van ons is helemaal ‘schoon’ in zijn aura. Je hebt je eigen trauma’s, onverwerkte emoties die in jouw energieveld zitten. Nu kom je iemand tegen die, net zoals jijzelf, ook het nodige heeft meegemaakt. Ergens vind je energieveld overeenkomsten in de energie van de ander en er ontstaan ‘haakjes’, of koorden. Je neemt dan totaal onbewust een stukje van andermans onverwerkte emoties mee. Als je dan jezelf in een bubbel van wit licht zet, neem je dus ook dat stukje van die ander mee.
Stel dat die ander net ruzie heeft gehad, dan zit een stukje van die ruziënde energie ook bij jou en daar ga je dan een bubbel van licht omheen zetten. Tja, dat helpt dus niet. Die haak zit er nog en jij wordt ook binnenin die bubbel leeggezogen.

Wat kan je dan wel doen?
Heel simpel: een stukje spirituele hygiëne in je leven passen, net zoals je doucht en tanden poetst. Ook niet eigenwijs zijn, zoals ik, maar het gewoon doen.

Ga staan of zitten (kan ook onder de douche), bedenk dat je alle energetische koorden doorknipt die aan je lichaam zijn geplakt. Dat kan je doen met het zwaard van aartsengel Michael of het gewoon visualiseren. Vervolgens verbeeld je dat je om jezelf heen, en de ruimte waarin je bent, of werkt straks, energetisch opruimt en schoonveegt. Dan vul je jezelf op met een kleur die jij het mooiste vindt, of die jou de meeste -zachte- kracht geeft. En pas daarna stop jij jezelf in een bubbel van wit licht.

Makkelijk toch?
En geloof me: energie volgt jouw intentie en gedachte!
Uiteindelijk kost het je nog geen 5 minuten.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Jij bent voor mij een van de belangrijke mensen in mijn leven. Als ik het echt even niet meer zie zitten kan ik altijd bij je terecht, om weer even met beide voeten op de aarde te komen. Rust, tot jezelf komen, vertrouwen. Serieus zijn maar ook heerlijk lachen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.