Niets doen

Ik kom uit een echte doe-familie: vrijwilligerswerk, betaald werk, sporten, anderen helpen. Het is mij met de paplepel ingegoten. Juist in tijden van stress, van paniek, van onzekerheid. Juist dan ga je helpen.

Zo heb ik 15 jaar in het buitenland gewoond en daar was dat gedrag enorm handig. Bijgedragen aan verschillende Nederlandse scholen, Sinterklaas feesten opgezet, mensen met elkaar in contact gebracht zodat niemand eenzaam zou zijn, het beste uit iedereen, en mezelf halen. Heerlijk vond ik dat. Bezig zijn met anderen, met de natuur, met mijn gezin, met mijn familie en vrienden.

Deze tijd is het anders. Alles wat ik doe voor anderen, omdat ik denk dat het van mij verwacht word, maar wat niet voortkomt uit mijn hart en mijn gevoel, ik word direct ziek. En dat is niet handig in deze tijd van Corona.

Dit heb ik nog nooit gehad. Besluit ik om dingen te doen, die er absoluut niets toe doen, zoals kamers opruimen, archief schoonmaken, dan knap ik direct op en heb ik nergens last van. Ga ik me bezig houden met social media (ik heb toch ook goede tips voor iedereen, ik moet toch ook zichtbaar zijn...) of met wat hoort en wat ik zou moeten doen om te helpen in de zorg, trauma begeleiding en meer van dat soort dingen, dan word ik direct snotterig, hoofdpijn, keelpijn. Zodat ik wel moet vertragen en stil moet worden.

Eind vorig jaar heb ik een echte wake up call gehad. Er was wel degelijk een keuze moment. Het leven na dit leven is mooi en harmonieus maar nog niet voor mij op dit moment. Dus ik stoei met mezelf, ik aarzel om alles wat ik voel en weet te vertellen, ik worstel met loslaten van hardheid op weg naar de blijvende zachtheid, ik zoek naar voorbeelden, ik ruim op, letterlijk en figuurlijk. Ik analyseer en heb dan geen idee meer wat gebruikelijk is en wenselijk.

Ik voel, ik keer naar binnen en voel dan ongelooflijke rust en vertrouwen. Ik Ben. Ik Ben, gewoon. En dat is genoeg.

Maar niet altijd geaccepteerd in mijn (en jouw) leven. En zo gaat het proces weer een keertje rond. En leer ik nog meer loslaten en waar het echt om gaat.

Niets doen 2

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

"De kracht van Louise is gelegen in haar mix van vrolijke nuchterheid en spirituele input. Haar grote mate van zelfreflectie is ontwapenend en daardoor is het zo gemakkelijk om lekker jezelf te zijn. Tegelijkertijd kan ze haarfijn vaak de vinger op de zere plek leggen zonder dat je het gevoel hebt in je hemd te staan. Ze zegt het niet alleen maar het is ook echt zo dat "alles goed" is. Ze weet zich te onderscheiden van veel van haar collega's die zich met bewustzijnsontwikkeling bezig houden doordat ze de behoefte aan spirituele groei en input prachtig weet in te bedden in het gewone leven".

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.