Pieker je wel eens?

Het lastige van piekeren is dat ze zelden zomaar stoppen. Vaak pieker je over zaken waar je op dat moment helemaal niets aan kan doen. Dat weet je, maar toch blijft het door je hoofd malen.
Behoorlijk irritant.

Terugkerende gedachten?

Wat gebeurt met je als je aan het denken bent? Je lichaam blokkeert eigenlijk als je aan het piekeren bent of beter gezegd: je hoofd weet niet de weg niet meer naar het laatje “oplossingen vinden”. Je raakt nog geïrriteerder en gestrester, niets helpt meer. Ten minste zo voelt het. Wat nu? Met iemand praten helpt vaak want die kan je begeleiden bij het op een rijtje zetten van je gevoel en je gedachten. Maar ja, als je steeds met hetzelfde verhaal bij je partner of een vriendin aankomt, is de kans groot dat die afhaakt.

Professionele hulp?

Als je ziek bent of je hebt last van je knie, ga je naar je huisarts. Hij of zij helpt je verder met eventuele medicijnen of geeft je advies om naar de fysio te gaan. Waarom dan niet ergens heengaan als je met emotionele problemen zit of last hebt van je gedachten? Het handige van met een professioneel iemand praten is dat diegene geen belang heeft bij jouw gepieker en dus ook niet boos zal worden. Of geïrriteerd. Of bang van jouw gedachten.

Praten en ontspannen

Als je tegelijkertijd leert hoe je met behulp van je adem rustiger kan worden, zal je merken dat het piekeren minder wordt. Je leert herkennen wanneer je gaat piekeren, wat je er zelf aan kan doen en je leert hoe je jouw eigen gedachten kan veranderen. Ontspannen is het toverwoord bij piekeren maar dat is absoluut niet makkelijk als je in de pieker-stand staat. Juist daar kan een therapeut je goed bij helpen.

Met ademhalingsoefeningen.
Met massage.
Met humor.
Kom langs.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

"De kracht van Louise is gelegen in haar mix van vrolijke nuchterheid en spirituele input. Haar grote mate van zelfreflectie is ontwapenend en daardoor is het zo gemakkelijk om lekker jezelf te zijn. Tegelijkertijd kan ze haarfijn vaak de vinger op de zere plek leggen zonder dat je het gevoel hebt in je hemd te staan. Ze zegt het niet alleen maar het is ook echt zo dat "alles goed" is. Ze weet zich te onderscheiden van veel van haar collega's die zich met bewustzijnsontwikkeling bezig houden doordat ze de behoefte aan spirituele groei en input prachtig weet in te bedden in het gewone leven".

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.