Over blije eikels en happy klappers

Sommige dagen zijn leuk en andere wat minder. Of zelfs helemaal niet leuk. Van die dagen dat je het liefst in je bed blijft liggen met je dekbed over je hoofd.

En dan heb je moed verzameld: je gaat toch boodschappen doen omdat iedereen thuis klaagt dat nu toch echt alles op is. En dan gebeurt het….
“Hey wat geinig om jou weer te zien. Joh ik heb gisteren zo iets leuks mee gemaakt. Weet je nog blah blah”. Het enige wat je dan kan denken is: Waarom ben ik ook al weer uit mijn bed gekomen??? Zo verschrikkelijk irritant.

 Fietsen in het zand

Je gedachten volgen het liefst hetzelfde patroon. Net zoals fietsen in het zand: ook al wil je niet, je komt toch steeds in die geul terecht. Dat uitgesleten pad.

Je hoofd is een geweldige computer waar eigenlijk maar één programma tegelijk kan lopen. Als je depressief bent, loopt te piekeren, te miesmuizen, bang bent voor de toekomst, is er geen ruimte voor een andere gedachte. Je blijft in die negatieve spiraal zitten. Er is geen plaats voor grappige ideeën, vrolijke plannen, toekomstmuziek. Je blijft in de vicieuze cirkel zitten. Het ergste is dan om een blije eikel tegen te komen. Hoe doen die dat toch?

Het nieuwe toverwoord: Dankbaarheid

Jij kan het ook. Koop een klein opschrijfboekje. Elke avond schrijf je drie tot vijf dingen op die diezelfde dag zijn gebeurd, waarbij jij je goed voelde, waar je blij van werd, waar je trots op was, dingen die je hebt gedaan, emoties die je hebt gevoeld. Het kan groot zijn: eindelijk dat lastige gesprek aangegaan en wow dat ging lekker. Maar het kan ook heel klein zijn: een madeliefje dat zomaar ergens groeit. Elke avond voordat je gaat slapen.

Ik heb het zelf ook gedaan. De eerste paar dagen gaan goed: het lukt je om dingen op te schrijven. Daarna komt er een slechte dag en dan wil je niets meer noteren. Toch doen. Al is het maar dat de zon scheen.

Het lukt weer.

En dan twee weken later wil je het liefste het boekje weggooien: nee niet weer iets te 'moeten' verzinnen. Maar ECHT, er komt een moment dat je anders gaat kijken naar wat er gebeurt op een dag en dan zie je zoveel meer mooie dingen, word je zoveel vrolijker en blijer. Dan bestaat de kans dat jij zelf een happy klapper wordt (je weet wel: Halleluja, praise the Lord en dan je armen in de lucht).

Door vol te houden.
Door te kijken naar de film Inside Out (nu op Netflix).
Door ‘De Moed van Imperfectie’ van Brené Brown te lezen.
Door om jezelf te leren lachen.

Door jezelf een massage te gunnen.
Door te praten met een therapeut.
Kom langs.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Ik ben in de periode dat ik in de overgang kwam enorm geholpen door de aanpak van Louise. De overgang heb ik ervaren als een wankele emotionele periode, waarin ik veel baat heb gehad bij de combinatie van Helende Massages en het gebruiken van Australian Bush Flower Essences. De spirituele massages maakten veel los in mij, er borrelde veel naar boven en daardoor borrelde er gelukkig ook veel uit.

Energie en warmte stroomde weer naar binnen. Ik heb dit intens beleefd en ben ontzettend blij dat ik mede daardoor opnieuw in balans ben gekomen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.