Heb jij ook dat gevoel dat het lijkt alsof je steeds dommer wordt?  

Ik moet alles opschrijven (oké dat kan ook aan mijn leeftijd liggen). Je vraagt iedereen maar om je een berichtje te sturen. Even googelen. Je weet het telefoonnummer van je eigen partner niet meer uit je hoofd omdat je gewoon steeds op zijn naam drukt. Zelfs de weg zoeken doe je met je telefoon en Google Maps in plaats van op de borden te kijken en je te herinneren waar Appelscha of Venlo ligt.

social mediaHet enge is dat je hersenen minder gaan werken als je alles maar opzoekt en niets meer onthoudt. Dat is de keerzijde van het internet en onze mobiele technologie.
De wereld zal niet minder informatie gaan verspreiden, integendeel, dus hoe kan jij je aandacht dan houden bij je eigenlijke opdracht, tentamenstof, brief, nieuwe ideeën, werk?

Natuurlijk weet je diep van binnen het antwoord wel….

Zelfs als je een ‘kind van de nieuwe technologie’ bent, weet je

  • dat je je veel beter kan concentreren zonder al die apparaten,
  • dat een etentje veel gezelliger is als iedereen zijn telefoon in zijn jas of tas houdt,
  • dat het ergerlijk is om te zien dat mensen eerder geneigd te zijn om iets te filmen dan daadwerkelijk te helpen,
  • dat je pas echt kan genieten van iets ontroerends als je het met eigen ogen ziet in plaats van door een lens.

Wil je eens kijken hoe het anders kan?

Neem dan de tijd om iets uit te proberen: leven zonder ‘clicks’ of ‘ploinks’: dus computer weg of alleen maar de pagina open waar je op werkt, telefoon op vliegtuigstand, IPad ook op vliegtuigmodus en vertel je omgeving dat je even niet te bereiken bent.

klok

Waarom zou je dat doen?

Nou heel simpel.  Elke keer als je een ping, een klik, een piep krijgt ga je kijken. Ook al denk je dat je gefocust aan het werk bent, de neuronen (zenuwcellen) in je hoofd blijven gefixeerd op de piepjes en willen niets missen. Het is bewezen dat het enige wat echt helpt, is om je telefoon met alle social media weg, ver weg te leggen. Je kan je veel beter concentreren! Echt waar. Uit onderzoek is gebleken dat bij een uitgeschakelde mobiel die in een andere kamer ligt, jouw concentratie sterk toeneemt. Mijn productiviteit in elk geval wel.

Trouwens…

Heb je slaapproblemen omdat jouw mobiel onder je hoofdkussen ligt?

Probeer hetzelfde. Zet je mobiel op vliegtuigmodus en leg het een meter van je vandaan of nog beter: koop een goedkope wekker bij de Hema…. En dat is ook de oplossing voor jouw puber. Helaas. Ik kan er niets mooiers of beters van maken.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

"De kracht van Louise is gelegen in haar mix van vrolijke nuchterheid en spirituele input. Haar grote mate van zelfreflectie is ontwapenend en daardoor is het zo gemakkelijk om lekker jezelf te zijn. Tegelijkertijd kan ze haarfijn vaak de vinger op de zere plek leggen zonder dat je het gevoel hebt in je hemd te staan. Ze zegt het niet alleen maar het is ook echt zo dat "alles goed" is. Ze weet zich te onderscheiden van veel van haar collega's die zich met bewustzijnsontwikkeling bezig houden doordat ze de behoefte aan spirituele groei en input prachtig weet in te bedden in het gewone leven".

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

captcha 

Top