Synchroniciteit?

Gisteren was zo’n dag dat alles op zijn plek viel. Het was zeker geen stralende dag maar wel een dag waar opeens dingen samenkwamen. Ik zal je uitleggen wat ik bedoel.

Na het ontbijt en het wandelen met de hond neem ik meestal de tijd om met een kop koffie de krant door te bladeren en mijn mails te checken. Sommige vakgenoten volg ik en daar krijg ik immens veel e-mails van. Ik betrap mezelf erop dat ik regelmatig e-mails verwijder zonder ze te lezen. Maar deze begon met de volgende kop:

“You can’t do big things if you’re distracted by small things.”

Op de een of andere manier raakte dit me.

Ik ben al jaren bezig met een aantal dingen die maar steeds niet van de grond komen omdat ik, nou, noem het maar: kinderen en een man heb die aandacht nodig hebben, een hond waarmee gewandeld moet worden, ouders die aandacht verdienen, vriendschappen die ik wil onderhouden, cliënten heb die ik wil ondersteunen in hun proces, vrijwilligerswerk doe en, oh ja, moet sporten van mezelf.

Talloze grote en kleine excuses om hetgeen ik echt wil gaan doen niet te hoeven doen. Daarom kwam deze quote zo binnen.

Maar dat was niet het enige wat er gisteren gebeurde. Een yogales over goed voor jezelf zorgen en lief zijn voor jezelf. Oude en nieuwe cliënten die prachtige inzichten gaven.
En tot slot de maandelijkse meditatie-avond. Met een klein, vertrouwd groepje hadden we een heerlijke ontspannen avond. Als laatste trekken we een kaartje. Er was een ander kaartendek dan normaal dat graag erbij wilde zijn (ja, ik hoor je denken, wat bedoelt ze nou? Ik werk met tarot- en orakelkaarten en laat me door mijn intuïtie leiden). Mijn kaart zei PROGRESS! De boodschap op de achterkant gaf aan

“CHARGE forward! Be willing to make mistakes!”

Vandaar deze blog want dat is iets wat er al jaren op mijn lijstje staat. Regelmatiger iets schrijven wat mezelf bezig houdt in mijn vakgebied. Nu niet meer wachten tot het perfect is, de website er gereed voor is, en al die andere belemmeringen waarmee ik mezelf mee saboteer.

Herkenbaar? Begin gewoon.

Zoals Gary Vaynerchuk in zijn vlogs duidelijk maakt: alleen door te doen kan je dingen bereiken.
Zoals Marie Forleo in haar MarieTV duidelijk maakt: de wereld heeft jou nodig met datgene wat alleen jij te geven hebt.
Zoals velen van mijn cliënten mij duidelijk maken: ga het nou gewoon zelf doen.
Zoals ik gisteren heb geleerd: ik ben vandaag begonnen. En spannend dat ik het vind.

Wil jij ook beginnen?

Kom langs voor een sessie
Je bent welkom
Altijd

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

"De kracht van Louise is gelegen in haar mix van vrolijke nuchterheid en spirituele input. Haar grote mate van zelfreflectie is ontwapenend en daardoor is het zo gemakkelijk om lekker jezelf te zijn. Tegelijkertijd kan ze haarfijn vaak de vinger op de zere plek leggen zonder dat je het gevoel hebt in je hemd te staan. Ze zegt het niet alleen maar het is ook echt zo dat "alles goed" is. Ze weet zich te onderscheiden van veel van haar collega's die zich met bewustzijnsontwikkeling bezig houden doordat ze de behoefte aan spirituele groei en input prachtig weet in te bedden in het gewone leven".

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.