“Want Engelen bestaan niet… of toch?”

Al jaren maak ik ‘gebruik’ van engelen. Ik vraag ze om hulp, om inzicht of om mijn dierbaren te beschermen. 

Ik vraag bijvoorbeeld de parkeer-engel om mij te helpen als ik een parkeerplek zoek. 

De laatste tijd ben ik ze eigenlijk een beetje vergeten. Toen vond ik dit artikel weer wat ik ruim 8 jaar geleden heb geschreven (en zelfs dat is hoogstwaarschijnlijk geen toeval). Misschien helpt het jou ook wel. Het is een samenvatting van een lezing die ik in 2010 heb gegeven.

Misschien ben je heel sceptisch en denk je wat een onzin. Dat dacht ik ook, zo’n 25 jaar geleden. Maar weet je: engelen nemen nooit jouw taken over. Je kan niet in je luie stoel blijven zitten en hen allerlei opdrachten geven want dan gebeurt er helemaal niets. JIJ moet tot actie over gaan, plannen maken, opstaan en dingen gaan doen. ZIJ helpen je of je op de goede weg zit of sturen je een andere kant op.

engel

“Want Engelen bestaan niet… of toch?”

Engelen zijn lichtwezens die graag alle mensen willen helpen, begeleiden, assisteren en troost bieden. Zij zijn hier op aarde om ons leven een beetje gemakkelijker te maken. Ze brengen harmonie en schoonheid in je leven. Engelen handelen uit onvoorwaardelijke liefde. Als je de wens en de intentie hebt om met hen in contact te komen, dus met je hoofd en vooral ook met je hart, dan zal het gebeuren. Ze verschijnen zoals jij ze graag ziet: mannelijk, vrouwelijk, groot, klein, dik, dun, doorschijnend of in prachtige gewaden.

Engelen zijn geen overleden familieleden of vrienden. Die kunnen je ook helpen en dat doen ze vaak ook, maar overledenen houden hun menselijke trekjes en engelen hebben die niet.

Wat voor soort engelen zijn er?

Allereerst krijg je een beschermengel bij je geboorte. Deze engel blijft je hele leven bij je, ongeacht wat je allemaal voor goede en slechte dingen doet. Zijn liefde voor jou is onvoorwaardelijk.

Aartsengelen zijn de managers en de opperhoofden in de engelenhiërarchie. Zij zijn machtiger en krachtiger dan ‘gewone’ engelen. Elke aartsengel heeft een bepaalde taak op zich genomen. Voorbeelden zijn Michael (voor bescherming), Raphael (de genezer) en Gabriel (de schrijver en de beschermer vand e reizigers).

Gewone engelen zijn lichtwezens die zich net zoals aartsengelen en beschermengelen, volledig in dienst stellen van mensen. Hun doel is om je vanuit je hart te laten voelen en te laten leven. Er zijn parkeer-engelen, lees-engelen, studie-engelen, relatie-engelen, etc.

Elke plant, boom of dier heeft ook een engel maar die noemen we anders: kabouters, elfjes, zeemeerminnen en deva’s.

Spelregels voor communicatie met engelen

Je moet ze om hulp vragen. Engelen mogen niet zelf hulp geven, ze zullen nooit een beslissing nemen voor jou. Je hebt en houdt altijd zelf de verantwoordelijkheid voor wat je beslist en doet.
Er bestaat in de wereld van de engelen geen tijd en geen plaats, dat wil zeggen dat ze tegelijkertijd verschillende mensen kunnen helpen. Geen verzoek is te klein of te onbenullig. Je haalt ze dan ook nooit weg van ‘meer belangrijkere’ zaken!

Rituelen vinden de engelen niet nodig om met hen in contact te komen. Wellicht is het voor jezelf makkelijker om in het begin een vaste routine te gebruiken maar het is niet noodzakelijk. Rustige muziek, verse bloemen of wierook, een plek om even tot rust te komen en op je ademhaling te letten. Ze zijn allang blij dat je met ze wilt werken.

Geef engelen de vrijheid om een antwoord of suggestie te geven. Het zou best kunnen zijn dat een ander idee beter is. Zij bekijken het gehele plaatje, dus wat zowel goed voor jou is, maar ook wat goed past in het grotere geheel. Kortom, stel je vraag maar wees open voor elk antwoord.

Noot tussendoor: dit doet me denken aan die keer dat ik besloten had dat ik meer wilde gaan sporten. Ik had haast want ik wilde nog een boodschap doen voordat ik mijn kinderen zou ophalen van school. Racend naar de winkel en tegelijkertijd vragend aan de parkeer-engel: alsjeblieft is er een parkeerplek voor mij voor de deur? Nergens een plek te vinden. Balen dus. Om de hoek, jawel. Rennend naar de winkel en hijgend terug in mijn auto op weg naar de school, hoor ik een stemmetje in mijn hoofd: “je wilde toch meer sporten?”. Pfff. Humor hebben ze ook.

Hoe hoor je hun boodschap?

Engelen willen graag dat hun boodschap aankomt. Ze zullen daarom vaak gebruik maken van al onze zintuigen. Sommige mensen zien ze. Anderen horen stemmen of voelen ze. De laatste groep ‘weet’ het gewoon dat ze er zijn.

Je kan contact met ze maken door automatisch te gaan schrijven, te pendelen of door orakelkaarten te gebruiken. Je kan ook tijdens meditaties met ze praten, of tijdens je dromen. Maar je kan ook gewoon een gesprek beginnen tijdens een wandeling of als je met een kop koffie in je tuin zit. Geef ze wel de ruimte om een antwoord te geven. Ook als dat niet is wat je wilt horen.

Engelen zijn nooit dwingend in hun antwoorden tenzij er groot gevaar is. Ze zullen je nooit rare dingen laten doen of dingen die gevaarlijk of onverantwoordelijk zijn. Het verhaal gaat dat zwemmer Ian Thorpe op 9/11 naar de Twin Towers zou gaan. Hij was die ochtend onderweg naar zijn afspraak in het gebouw toen hij opeens een stemmetje hoorde dat hem vertelde dat hij zijn fototoestel was vergeten. Hij besloot om te keren om die te gaan halen. De rest is geschiedenis.

Een (witte) veer, een geur van jasmijn die opeens langskomt zijn bijvoorbeeld signalen van de engelen. Maar ook een vriend die opeens belt, een boek of tekst waar je oog op valt, dat ene liedje op de radio dat je steeds maar weer hoort, eigenlijk alles waardoor je leven gemakkelijker verloopt, kan gedirigeerd zijn door engelen. Vertrouw op ze en ga de uitdaging aan!

Mocht je meer willen weten, dan ben je van harte welkom

of lees de volgende boeken:
Doreen Virtue: Al haar eerste boeken (bijv. Handboek Engelentherapie, Healing met de engelen) maar niet haar huidige website
www.lornabyrne.com van Lorna Byrne (Engelen in je haar)
www.lisetteanne.com van Lisette Anne
www.engelencursus.nl  van Annelies Hoornik 
www.engelenergie.nl  van Andrea Mayer
Lisette Anne, Andrea en Annelies hebben dezelfde opleidingen gedaan bij Doreen Virtue als ik :-)

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Jij bent voor mij een van de belangrijke mensen in mijn leven. Als ik het echt even niet meer zie zitten kan ik altijd bij je terecht, om weer even met beide voeten op de aarde te komen. Rust, tot jezelf komen, vertrouwen. Serieus zijn maar ook heerlijk lachen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.