Als alles stroomt... een stukje van mijn eigen verhaal

Heb je ook weleens zo in de flow gezeten dat alles opeens van een leien dakje gaat?

Precies 20 jaar geleden zat ik in zo'n flow. Alles leek wel vanzelf te gaan. Waar heb ik het over?

Nou, toen verhuisden wij naar Australië

Op de een of andere manier wist ik dat dit het land was waar ik weer met mijn werkende carrière zou beginnen. Na twee weken in ons nieuwe huis met 5 bedden, 1 tafel en 5 stoelen en al onze koffers omdat de container nog op de kade in Brazilië was blijven staan, bladerde ik letterlijk door het telefoonboek. Ik ging bewust, maar eigenlijk nog meer onbewust, op zoek naar een school, opleiding of iets wat ik zou kunnen gaan doen. Ik kwam uit bij Nature Care College in Sydney, een instituut voor alternatieve geneeswijzen. Een dag later zat ik bij de directeur om te praten wat een passende opleiding voor mij zou kunnen zijn. Hij keek kritisch naar mij en raadde me aan om Aromatherapie te gaan doen, want ik wilde, heel Hollands, in twee jaar een internationaal erkend diploma halen. Hij vond dat ik nog niet klaar was voor Spiritual Healing. Dat herinner ik me nog als de dag van gisteren.

nature care 7 002

En daar begon ik met die erkende opleiding. Het voelde goed. Ik had er zin in. Maar waar begon ik nou precies mee? Geen idee. Het eerste vak bleek Zweedse massage te zijn, 4 uur per week. Dat betekent aangeraakt te worden door anderen en zelf ook anderen aanraken. Iets wat niet voor de hand lag bij mijn psychologie achtergrond. Ik sprak met mijzelf af dat ik het een maand zou aankijken. En dat was de laatste keer dat ik zoiets heb gedacht. De volgende jaren heb ik allerlei opleidingen gevolgd en uiteindelijk zelfs ook die Spiritual Healing.

Dat was 20 jaar geleden

Aan het eind van dit jaar vier ik het feit dat ik in 1999 mijn eerste massage cliënt op de tafel had liggen en dat ik mijn passie heb gevonden.

Inmiddels combineer ik alles wat ik heb geleerd en ervaren: van de psychologie, de verschillende massagevormen, de essentiële oliën van de aromatherapie, hartcoherentie van HearthMath, de werkwijze van de Healing Arts, de prachtige energie van de Reiki, de onzichtbare krachtige energetische patronen van de Spiritual Healing, de Australian Bush Flowers Essences en met name alle openheid en vertrouwen van alle honderden mensen die ik op mijn pad zijn gekomen deze twintig jaar.

Gewoon omdat ik voelde dat ik naast het moederschap en het managen van een huishouden in het buitenland weer iets voor mijzelf kon doen en alle stappen ben gaan zetten, hoe eng, anders of raar dan ook, gewoon omdat ik stap voor stap zelf actie heb genomen.

praktijk logo 002

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

 Spiri-avonden zijn elke keer verrassend: serieus, grappig, confronterend, maar altijd heel erg ontspannend. Iets om maandelijks naar uit te kijken!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.