Spiegelen, wat is dat en hoe doe je dat?

Spiegelen, wat is dat en hoe doe je dat?

Langzaam begint 2020 zijn vorm aan te nemen. Helaas, je valt weer in je oude patronen. Ook al had je jezelf zo voorgenomen om dat dit jaar nou eens niet te doen. Maar ja dan zeurt je partner weer, heb je het alweer te druk en daar gaan alle goede voornemens.

Vooral als je je ergert aan bepaalde personen in je leven, kan je veel leren. Dat klinkt stom maar kennelijk raken zij jou in iets wat ook bij jou speelt.

Een voorbeeld. Jaren geleden had mijn zus altijd commentaar op mij, want haar leven was zo moeilijk en bij mij ging alles te gemakkelijk. Ik vond haar onredelijk jaloers op mij. Totdat ik erachter kwam dat ik eigenlijk ook jaloers op haar was omdat zij veel meer aandacht van mijn vader kreeg. Natuurlijk gaat dat proces niet zomaar en heb je tijd nodig om er over na te denken en te voelen.

Datgene wat je van een ander ‘vindt’, leert jou tegelijkertijd ook veel over jezelf. Ik noem het een soort energetische vishaken die anderen uitgooien en aan jou blijven vastkleven omdat jij daar gevoelig voor bent. Als jij goed in je vel zit en bijvoorbeeld een leuke baan hebt, dan zal je niet snel irriteren aan anderen. Maar als je zelf verdriet hebt maar het niet wil voelen, kan je je ergeren aan iedereen die lanterfantert en lang leven de lol leeft.

Herken je iets in mijn verhaal dan ben je van harte welkom om te kijken hoe jouw spiegels werken. Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

"De kracht van Louise is gelegen in haar mix van vrolijke nuchterheid en spirituele input. Haar grote mate van zelfreflectie is ontwapenend en daardoor is het zo gemakkelijk om lekker jezelf te zijn. Tegelijkertijd kan ze haarfijn vaak de vinger op de zere plek leggen zonder dat je het gevoel hebt in je hemd te staan. Ze zegt het niet alleen maar het is ook echt zo dat "alles goed" is. Ze weet zich te onderscheiden van veel van haar collega's die zich met bewustzijnsontwikkeling bezig houden doordat ze de behoefte aan spirituele groei en input prachtig weet in te bedden in het gewone leven".

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.