Vaak hebben we het zo druk dat er geen tijd is om na te denken hoe we ons voelen en wat we willen doen. Voor je het weet, ben je aan het piekeren over al die zaken die je bezig houden. Je gaat slechter slapen en raakt kortaf en geïrriteerd.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de negatieve, de niet-leuke zaken een aantrekkingskracht hebben op je gedachten. Net alsof er een soort klittenband in je hoofd zit waar die negatieve gedachten aan vastkleven. En omdat je hoofd maar aan één ding tegelijk kan denken, tja, dan vinden ze bange, verdrietige, boze, jaloerse gedachten en al die wat-moet-ik-nog-doen-lijstjes interessanter dan blije en vrolijke berichten. Daarom pieker je.

Wat kan je doen? Voordat je gaat slapen, denk dan aan drie tot vijf dingen die wel goed zijn gegaan die dag. Dingen waar je trots op bent, blij mee bent, leuk vond, een glimlach van hebt gekregen. Dat soort dingen. Hele kleine, ogenschijnlijk onbelangrijke zaken. En die schrijf je op. Elke avond voordat je gaat slapen. Een week lang. Een maand lang. Net zolang totdat je merkt dat je weer een beetje blij wordt van de dingen om je heen. Een bloem in bloei. Een fluitend vogeltje. Je zult merken, op den duur, dat je piekergedachten minder worden. Echt.

Heb je hulp nodig om het piekeren op andere gedachten te brengen dan ben je van harte welkom om te kijken hoe we dat samen kunnen doen. De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconyou tube icon

Referenties

Bij de individuele sessie van Louise voel ik mij na een uur helemaal herboren en kan er weer helemaal tegenaan , niets moet, alles mag , met name genieten. En wil je wat met haar delen dan wordt er heel goed naar je geluisterd en krijg je warme en heldere feedback waar je verder mee kunt en ondertussen krijg je een heerlijk ontspannende massage.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

captcha 

Top