Wat is jouw roze olifant?

Wat is jouw roze olifant?

Soms heb je iets gedaan of meegemaakt waar je niet over wil praten. Nooit. Want stel je voor dat iemand het hoort en je gaat uitlachen. Je denkt dat je vrienden je niet meer willen zien. Nog erger: ze geloven je niet. Je ergste nachtmerrie. Totaal begrijpelijk dat je daar niet over wil praten. Maakt niet uit of het iets kleins, onschuldigs of iets groots en niet te bevatten is.

Zoiets is echt heel erg naar. In het begin voelt het alsof iedereen kan zien dat jij een geheim hebt. Maar na verloop van tijd heb je daar steeds meer laagjes overheen gelegd en je kan bijna de hele tijd doen alsof er niets is aan de hand is. Het hoeft helemaal niets ingewikkelds te zijn: stoppen met roken, afvallen, dat ene litteken, een eetstoornis, niet voor een groep durven staan, nee durven zeggen. Die dingen waarvan lijkt dat jij de enige bent.

Dan opeens gebeurt er iets in je leven. Of je voelt je depressief, kan niet meer lachen of je draai niet vinden, je wordt te zwaar, je gaat je verstoppen. Tja misschien, heel misschien, wordt het dan tijd om toch te gaan kijken wat je hebt verstopt. Soms helpt het al om iemand in vertrouwen te nemen. Soms helpt het om datgene waar jij je voor schaamt, te bespreken want dan merk je dat jouw ‘roze olifant’ voor anderen heel gewoon is.

Heb je hulp nodig om dat beschermlaagje en wat daaronder zit, te bekijken terwijl je je toch oké kan blijven voelen dan ben je van harte welkom om te kijken hoe we dat samen kunnen doen. De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Ik ben in de periode dat ik in de overgang kwam enorm geholpen door de aanpak van Louise. De overgang heb ik ervaren als een wankele emotionele periode, waarin ik veel baat heb gehad bij de combinatie van Helende Massages en het gebruiken van Australian Bush Flower Essences. De spirituele massages maakten veel los in mij, er borrelde veel naar boven en daardoor borrelde er gelukkig ook veel uit.

Energie en warmte stroomde weer naar binnen. Ik heb dit intens beleefd en ben ontzettend blij dat ik mede daardoor opnieuw in balans ben gekomen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.