Positief denken, hoe doe je dat nou?

Positief denken, hoe doe je dat nou?

Je leest er overal over. Het lijkt zo makkelijk, zo simpel: positief denken. Maar hoe doe je dat als je je niet blij vòelt?

Weet je, gedachten zijn maar gedachten. Jij bedenkt ze zelf. Dus kan je ook iets anders bedenken. Zo simpel is het echt, maar dat is zeker niet makkelijk!

Vaak is het namelijk zo dat piekeren tot iets heel anders leidt. Lastige gevoelens, dingen die je hebt weggestopt, dingen die je niet wil voelen, komen naar voren. Op de een of andere manier zal je een beetje vrede moeten krijgen met die onhandige emoties voordat je ook weer vrolijker de wereld in kan kijken.

Maar hoe doe je dat nou? Hoe ga je nou positiever denken? Zorg voor een klein opschrijfboekje en een pen. Die leg je naast je bed. Elke avond voordat je gaat slapen, schrijf je 3 tot 5 dingen op die goed zijn gegaan, die je leuk vond, waar je blij van werd. Dat kan heel klein zijn: een bloem die lekker ruikt, iets geks wat je leest, een glimlach die je zomaar van iemand krijgt tot iets groots. In het begin is het zoeken naar wat nou leuk of fijn was. Totdat je anders leert kijken. Vaak merk je dan tegelijkertijd dat het ook met jou een stuk beter gaat.

Heb je hulp nodig om je gedachten te veranderen zodat je weer wat vrolijker tegen het leven aankijkt dan ben je van harte welkom om te kijken hoe we dat samen kunnen doen. De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Jij bent voor mij een van de belangrijke mensen in mijn leven. Als ik het echt even niet meer zie zitten kan ik altijd bij je terecht, om weer even met beide voeten op de aarde te komen. Rust, tot jezelf komen, vertrouwen. Serieus zijn maar ook heerlijk lachen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.