Twee minuten voor jezelf

Twee minuten voor jezelf

Heb je de hele dag van hot naar her gerend? En toen weer terug? Heb je alles voor iedereen verzorgd, afgehandeld? Gewassen, gestreken? Weggebracht en gehaald? En staan er dan nog steeds heel veel dingen op jouw te-doen-lijstje?

Laat dan nu de boel de boel en ga op een stoel zitten. Het liefst buiten, met je voeten in het gras of op je balkonnetje, in de zon. Lukt het niet buiten, dan geen excuses. Ga gewoon eventjes op een stoel zitten. Doe lekker je ogen dicht. Terwijl je zo zit, let alleen maar op je ademhaling. Verder niets. Let eenvoudig op hoe je inademt en hoe je weer, als vanzelf, uitademt. En daar blijf je met je aandacht bij. Voel hoe die adem naar binnen gaat, via je neus, naar je keel en je longen. En als je uitademt: hoe je buik samentrekt, je adem weer via je longen via je keel naar je neus of mond gaat. Heel bewust. Simpel maar niet gemakkelijk.

Echt, in deze paar minuten gaat de wereld rustig zonder jou verder. Als je kleine kinderen hebt, verschuil jezelf op de wc. Misschien lukt dat voor die twee minuten. Je kan zelfs een wekker zetten voor die paar minuten voor jezelf.

En als je dan toch weer gaat nadenken over wat je allemaal zou moeten gaan doen, dan breng je je aandacht weer terug naar je ademhaling. Vier tellen inademen en in vier tellen weer uitademen. Heel eenvoudig. Maar vaak helemaal niet makkelijk.

Heb je ondersteuning nodig om meer rust te creëren in je leven, dan ben je van harte welkom. De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Moest 't toch even zeggen... Ik kwam binnen met weinig energie en ging weg met veel meer energie... Heel fijn!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.