Wel eens nagedacht hoe je eigen lichaam werkt? Hoe een boterham met kaas wordt verteerd door je lichaam? Hoe een schram of een snee op je huid geneest? Hoe je vlinders in je buik kan voelen als je verliefd bent? Hoe je lichaamshouding is als je blij of verdrietig bent?

Is het niet ongelooflijk om te bedenken dat je lichaam alles zelf regelt? Kennelijk als je eet, drinkt, slaapt en beweegt, heeft je lijf genoeg om zichzelf te laten groeien, te herstellen, te functioneren. Maar de laatste eeuw is er veel in onze samenleving gebeurd. Helaas is jouw lichaam niet in staat om zo snel te veranderen als de buitenwereld doet. Op een bepaald moment kan je lichaam dan aangeven dat de ‘machine’ problemen krijgt: je wordt ziek, lichamelijk of emotioneel. Of je hoofd kan het niet meer aan en je krijgt een burn-out.

Je auto geef je regelmatig een beurt in de garage. Datzelfde kan je doen met jezelf. Neem eens tijd om je eetpatroon onder de loep te nemen, kijk eens naar de kilo’s die er zachtjes aankomen, hoeveel en hoe vaak beweeg je? Neem je wel eens rust om te voelen hoe het met je lijf is gesteld? Niets groots, niets ingrijpends, maar kleine stapjes om jouw geweldig ingenieuze lichaam even rust te gunnen om zelf alle processen te kunnen herstellen. Want dat kan het. Natuurlijk ga je naar je huisarts als er iets niet goed voelt. Dat doe je ook met je auto.

Wil je ook leren hoe je zelf invloed kan uitoefenen dan ben je van harte welkom. De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconyou tube icon

Referenties

"De kracht van Louise is gelegen in haar mix van vrolijke nuchterheid en spirituele input. Haar grote mate van zelfreflectie is ontwapenend en daardoor is het zo gemakkelijk om lekker jezelf te zijn. Tegelijkertijd kan ze haarfijn vaak de vinger op de zere plek leggen zonder dat je het gevoel hebt in je hemd te staan. Ze zegt het niet alleen maar het is ook echt zo dat "alles goed" is. Ze weet zich te onderscheiden van veel van haar collega's die zich met bewustzijnsontwikkeling bezig houden doordat ze de behoefte aan spirituele groei en input prachtig weet in te bedden in het gewone leven".

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

captcha 

Top