Keuze: ja of nee?

Keuze: ja of nee?

Toen je wakker werd vanochtend, hoe voelde jij je toen? Was je blij met deze nieuwe dag en alle mogelijkheden die de dag gaat brengen of baalde je dat je weer opnieuw al die saaie, dagelijkse dingen moest gaan doen?

Soms wil je gelijk weer terug je bed in als je bedenkt dat je straks weer een vervelende -online- vergadering hebt of dat je de hele dag naar die ene collega met zijn platte grappen moet luisteren. In het weekend heb je zulke nare gedachten waarschijnlijk veel minder: je verheugt je op het niets doen, het sporten of rustig de tijd nemen om uitgebreid te ontbijten. Of virtueel te borrelen met je vrienden.

Toch heb je een keuze want elke dag als je wakker wordt, kan jij bepalen hoe jij je voelt. Ja natuurlijk, al die nare dingen gaan niet zo maar weg maar je kan wel kiezen hoe je daar mee omgaat. Je kan al je aandacht blijven geven aan wat er niet goed gaat in je leven, maar kijk eens wat er wel goed gaat.

Kies ervoor om blij te zijn met de kleine dingen. Kruip bij je partner in zijn armen, al is het maar een minuutje. Kriebel je kind in plaats van te gillen dat hij zich sneller moet aankleden. Ruik aan die ene bloem. Lach tegen die meneer naast je in de file. Geef jezelf een knipoog in de spiegel, ook al (of juist omdat) heb je rimpels.

Nare gedachtes zijn moeilijk weg te krijgen maar je kan niet tegelijkertijd aan iets vervelends èn iets leuks denken. Probeer dan eens wat vaker aan het leuke, fijne, mooie, lieve, gezellige, ontroerende te denken.

Is jouw glas meestal half leeg en wil je daar verandering in brengen, dan ben je van harte welkom. De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Bij de individuele sessie van Louise voel ik mij na een uur helemaal herboren en kan er weer helemaal tegenaan , niets moet, alles mag , met name genieten. En wil je wat met haar delen dan wordt er heel goed naar je geluisterd en krijg je warme en heldere feedback waar je verder mee kunt en ondertussen krijg je een heerlijk ontspannende massage.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.