De laatste toetsen zijn gemaakt. Schoolreisjes, sportdagen en schooluitjes zijn voorbij. Rapporten mee naar huis. Jawel, je kinderen zijn zes weken thuis. Wat nu?

Ook al kan de zomervakantie een uitdaging zijn door al het praktische geregel rond ‘wie is er wanneer bij de kinderen’, het kan ook een mogelijkheid zijn om tijd met hen door te brengen. Per slot van rekening worden ze steeds een jaartje ouder.

Heb je wel eens nagedacht wat jouw kind eigenlijk zou moeten kennen en kunnen als hij straks het huis uit gaat? Echt nagedacht dan, bedoel ik. Ik hoor je denken: ik wil graag dat ze vriendelijk zijn, behulpzaam, creatief. Dat ben ik met je eens, maar heb je wel eens bedacht dat het nu de tijd kan zijn om ze praktische zaken te leren, zoals de was doen, eten koken, zelf een afspraak maken bij de tandarts, met de trein gaan met de OV-chipkaart, eigen (strand)tas inpakken. Natuurlijk is het afhankelijk van hun leeftijd, maar leer ze zelfstandigheid, leer ze oplossingen bedenken. Als ouder wil je het liefst dat je kind gelukkig is en zich niet verveelt, maar de beste ideeën ontstaan juist als je niets te doen hebt.

Ben je heel stoer, houd dan een schermvrije week. Dat is drie dagen crisis en vraagt om volharding maar dan krijg je weer gesprekken, plezier en echt spelen. Dit alles kost tijd, van jou, van je partner, van je kinderen.

Help je kinderen om die praktische zaken voor elkaar te krijgen, dan hebben ze een stabiele basis om ook het spirituele mee te nemen in hun leven.

Wil je meer leren over praktisch en spiritueel opvoeden en jouw rol daarbij, maak dan een afspraak en dan kunnen we daar samen over praten. De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

"De kracht van Louise is gelegen in haar mix van vrolijke nuchterheid en spirituele input. Haar grote mate van zelfreflectie is ontwapenend en daardoor is het zo gemakkelijk om lekker jezelf te zijn. Tegelijkertijd kan ze haarfijn vaak de vinger op de zere plek leggen zonder dat je het gevoel hebt in je hemd te staan. Ze zegt het niet alleen maar het is ook echt zo dat "alles goed" is. Ze weet zich te onderscheiden van veel van haar collega's die zich met bewustzijnsontwikkeling bezig houden doordat ze de behoefte aan spirituele groei en input prachtig weet in te bedden in het gewone leven".

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

captcha 

Top