Geniet jij ook zo van Kerst?

Geniet jij ook zo van Kerst?

Het is vroeg donker, kaarsjes en de open haard aan. Ik word er blij van. Terwijl iedereen rent en vliegt om die enorme waslijst aan etenswaren in huis te halen, kan ik ervan genieten als ik die verhalen alleen al hoor, want ik doe niet meer mee.

Een paar jaar geleden hebben wij besloten om te stoppen met de ratrace voor de perfecte Kerst. Die rijen voor de kassa, de stress om nog ergens een ‘leuk’ cadeautje te kopen voor de juf, wie krijgt de kinderen (of opa en oma) welke dag, hoe laat moeten we waar zijn. Wat een gedoe was Kerst.

We keken elkaar aan en besloten het anders te gaan doen. De makkelijkste oplossing was om weg te gaan. Zon en zee: heerlijk maar toch ook saai. We misten de familie.

Nu zijn we een avond bij de ene familie en een avond bij de andere. Dat kan ook de 23ste zijn of de 26ste , meeste stemmen gelden. We eten lekker maar gemakkelijk, iedereen helpt mee. En het is altijd heel erg gezellig.

Doe wat goed voelt voor jou: schakel je familie of vrienden in en laat iedereen een gerecht maken. Betrek je kinderen bij het diner. Ga op stap. Nodig de buurman uit die alleen is. Draai de volgorde van het eten om. Eet boerenkool met worst. Laat je niet meenemen door wat ‘moet’ of ‘hoe het hoort’.

Zie jij op tegen Kerst (en je familie) dan kun je bij mij leren ontspannen. Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Jij bent voor mij een van de belangrijke mensen in mijn leven. Als ik het echt even niet meer zie zitten kan ik altijd bij je terecht, om weer even met beide voeten op de aarde te komen. Rust, tot jezelf komen, vertrouwen. Serieus zijn maar ook heerlijk lachen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.