Woorden hebben betekenis.

‘Ja duh’ hoor ik je denken.

Ze zorgen ervoor dat we met elkaar kunnen communiceren. We hebben afgesproken dat we een boom een boom noemen en geen garnaal.

We hebben afspraken gemaakt over kleuren, geuren, dingen en zelfs abstracte zaken.
Niet elke cultuur heeft dat. Alhoewel: er zijn meer dan 20 woorden voor sneeuw bij de Eskimo’s en in het Engelse woordenboek vind je veel meer definities voor het woord liefde dan in het Nederlands. Wij hebben het woord gezelligheid wat echt niet te vertalen valt in het Portugees of Engels. Maar zo hebben die talen weer nuances die wij niet hebben in onze taal.

Met dezelfde woorden praat je ook tegen jezelf.
En wat gek is, vaak praat je tegen jezelf veel onaardiger dan dat je ooit tegen iemand anders zou doen. Hoe suf is dat?

Zo kan je jezelf helemaal gek maken dat je geen tijd hebt om alles te doen, of dat je niet goed genoeg bent om dat project tot een goed einde te brengen, of dat je niet mooi, dun, rijk, slim genoeg bent, of dat je er niet toe doet, of dat je niet goed genoeg bent.
Het vervelende is dat die woorden, die zinnen in je hoofd als een soort van langspeelplaat-groef worden. Je blijft jezelf herhalen en je komt er niet meer uit.
Net zoals wanneer je op een zandpad fietst en je in een uitgesleten spoor terecht komt.

Mijn online training Spiegelwerk helpt om deze manier van praten tegen jezelf te veranderen. Affirmaties ook. Elke avond opschrijven wat wel goed ging ook.

Heb je hulp nodig? Dan ben je welkom. Altijd.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Ik ben in de periode dat ik in de overgang kwam enorm geholpen door de aanpak van Louise. De overgang heb ik ervaren als een wankele emotionele periode, waarin ik veel baat heb gehad bij de combinatie van Helende Massages en het gebruiken van Australian Bush Flower Essences. De spirituele massages maakten veel los in mij, er borrelde veel naar boven en daardoor borrelde er gelukkig ook veel uit.

Energie en warmte stroomde weer naar binnen. Ik heb dit intens beleefd en ben ontzettend blij dat ik mede daardoor opnieuw in balans ben gekomen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

captcha 

Top