En die niet rustiger aan wilt gaan doen?

Of herken je jezelf?

Dat is oké.

Ten minste zolang er niet meer op je bordje komt. Die extra opdracht, een zieke partner of ouder, een relatie die uitgaat, kan er voor zorgen dat je de controle niet meer kan vast houden.

Dat ene woordje ‘controle’ zegt eigenlijk al genoeg. Alle bordjes in de lucht houden is heel hard werken.

Je gaat niet mee op de flow van het leven. Al je voelsprieten staan aan omdat je vindt dat je alles in de gaten moet houden. Misschien wil je helemaal niet alles en iedereen in de gaten houden maar is het jouw tweede natuur geworden.

Jouw eigen gedrag veranderen is het moeilijkste wat er is. Ook daar is sprake van een soort verslaving, want het bestaande gedrag helpt je en beschermt je wellicht.

Eerst mag je je bewust worden van je eigen gedrag: wat doe je eigenlijk als er teveel op je bordje ligt. Ga je andere dingen doen, ga je struisvogelgedrag vertonen, ga je in de overdrive om alles af te krijgen?

Daarna kan je eens gaan letten op je ademhaling. Is die kort en oppervlakkig, diep en rustig, met horten en stoten, bijna niet te voelen?

En pas daarna kan je jouw eigen gedrag gaan veranderen. Door op je ademhaling te letten. Door te gaan mediteren, door te gaan wandelen, meer tijd voor jezelf te maken, ontdekken wat je leuk vindt om te gaan doen bijvoorbeeld.

Maar je gedrag veranderen is hard werken, heel hard werken. Vallen en opstaan. Daarna een beetje lachen om jezelf en weer opnieuw dieper en bewuster ademhalen, zodat je in staat bent om je grenzen aan te geven, je ontspannen te voelen.

Herkennen, erkennen en toepassen. Dat leer je in de training ‘Stress en je Ademhaling’.

Meer info?

Kijk hier voor meer info of om je direct in te schrijven.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

"De kracht van Louise is gelegen in haar mix van vrolijke nuchterheid en spirituele input. Haar grote mate van zelfreflectie is ontwapenend en daardoor is het zo gemakkelijk om lekker jezelf te zijn. Tegelijkertijd kan ze haarfijn vaak de vinger op de zere plek leggen zonder dat je het gevoel hebt in je hemd te staan. Ze zegt het niet alleen maar het is ook echt zo dat "alles goed" is. Ze weet zich te onderscheiden van veel van haar collega's die zich met bewustzijnsontwikkeling bezig houden doordat ze de behoefte aan spirituele groei en input prachtig weet in te bedden in het gewone leven".

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

captcha 

Top