Bloem snippets Louise Tuijt

De kracht van kleine stappen

“Dit jaar wordt alles anders. Ik weet het zeker want dit jaar hou ik me aan mijn intenties. Al mijn plannen gaan uitkomen. Echt heus waar.”

Herkenbaar?

Plannen maken is best wel gemakkelijk. Maar om ze tot een goed einde te brengen, dàt kan een uitdaging zijn.

Stel, je hebt een heel duidelijk doel voor dit jaar: je hebt jaren gespaard om op safari te gaan. Toch zal je iets van een stappenplan moeten gaan maken om ook daadwerkelijk dat doel te bereiken. Je zal niet snel zomaar in het vliegtuig naar bijvoorbeeld Kenia stappen om maar te verwachten dat er iemand verschijnt op het vliegveld en met jou de reis van je dromen gaat maken. Nope.
Je zal je reis gaan plannen: welk land, welke tijd van het jaar, hoe lang, ga ik kamperen of in hotels, wat heb ik nodig aan kleding en andere spullen, inentingen, wil ik wel of geen gids. Zelfs al ga je op de bonnefooi, zelfs dan maak je een plan, als is het maar waar je de eerste nacht gaat slapen.
Met al die voorbereiding maak je echt meer kans dat het écht de reis van je leven wordt.

Hetzelfde kan je doen met je doelen en plannen voor het hele jaar.

Inmiddels zijn we alweer aan het eind van januari en wat is er tot nu toe van jouw plannen terecht gekomen?

Juist daarom is het handig om alles eens een keertje op te schrijven. Maak er een soort van  ouderwetse schatkaart van.
Het helpt je duidelijkheid te krijgen over wat je wilt bereiken en laat je zien welke stappen je zou kunnen gaan ondernemen om daar te komen.

Dat betekent niet dat alles vast staat gebeiteld maar wel dat het universum weet wat je graag zou willen bereiken dit jaar.

De schatkaart anno 2024
Neem een groot vel papier en ga mind-mappen: schrijf in het midden wat je graag wilt bereiken. Zet daarom heen wat je daarvoor nodig denkt te hebben, alle stappen om daar te komen die je nu kan verzinnen. Maak je niet druk of het er mooi uitziet. Het gaat nu om hoe je jouw doel kan opdelen in kleine(re) stappen.
Een voorbeeld: je wilt fitter worden (goed voornemen) maar om nou direct 4x in de week in de sportschool te gaan staan, dat hou je maar even vol. In plaats daarvan kan je misschien bedenken dat je de eerste maand 1x per week gaat, misschien wel met een personal trainer, of dat je 2x in de week een uur gaat wandelen. De tweede maand ga je iets meer doen, etc. etc.

Natuurlijk kan je dit ook doen met je werk. Zeker als je eigen ondernemer bent is dit heel verstandig. Ik ken een bedrijf waar het management elke kerst een week de tijd neemt om een behoorlijk gedetailleerd plan voor het komend jaar op te schrijven. Inclusief vakantie tijd!

Focus op wat je wilt bereiken.
In kleine stappen.
Dan kom je er wel.

PS om hulp vragen hoort óók bij plannen maken! Niet vergeten.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Louise kijkt verder dan de uiterlijke verschijningsvorm en weet zo haarfijn al je innerlijke strubbelingen bloot te leggen, en begeleidt je op een liefdevolle manier om ze op te lossen c.q. los te laten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.