Lotus snippet Louise Tuijt

Het intrigerende verhaal achter mijn logo

Heb je mijn logo, de rode bloem, wel eens bekeken? Het is een geschilderde versie van de Australische lotus: de Red Lily.

Achter deze prachtige, eenvoudige bloem zit een heel verhaal.

Toen ik 25 jaar geleden begon met mijn praktijk en op zoek was naar een naam, vond een vriendin dat ik het LOTUS moest noemen. Zij wees mij erop het feit dat mijn naam immers in het woord lotus zit:

LOuise TUijt-Snippe.

Nou ja zeg. Dat had ik nooit gezien. Hoe toepasselijk!

Een collega vertelde in diezelfde tijd dat zij juist overgegaan was naar haar eigen naam als website- en praktijk-naam omdat ze in haar eentje werkte en iedereen naar haar toe ging en helemaal niet naar een ander wilde gaan.

Wat nu?

De link met de lotus beviel me wel. Met de opmerking van die collega in het achterhoofd besloot ik onder mijn eigen naam te werken, maar een logo te laten maken met die lotus erin.

In de boeddhistische traditie staat de lotus symbool voor spiritualiteit. Uit de modderigheid van het water rijst een zuivere bloem op, wat de verhoging van ons spirituele bewustzijn symboliseert.

De lotus heet in Australië de Red Lily. Het is een plant die met zijn voeten, nou ja wortels, in de modder staat. De bloem ligt op het water, met grote ronde bladeren. Het komt voor in het noorden van het land.

De Red Lily is één van de oorspronkelijke Australian Bush Flower Essences.
In zijn boek Bush Flower Essences zegt oprichter Ian White het volgende “De Red Lily remedie helpt het spirituele met het aardse te balanceren. Het houdt je geaard, praktisch, gefocust en in het nu, terwijl je tegelijkertijd bezig kan houden met andere dimensies en realiteiten.”

Wat een prachtige analogie. De hemel -de prachtige bloem- en aarde -wortels in de blubber- zijn met elkaar verbonden.
Om te kunnen ‘zweven’ moet je met je voeten in de aarde staan.

Laat dat nou ook absoluut mijn passie zijn: jou helpen in je bewustwordingsproces, om je te laten zien dat er meer is dan wat je kan waarnemen, meer dan alleen praktische toepasbaarheid.

De originele tekening, geschilderd in één vloeiende beweging door Ernest Melssen, hangt natuurlijk in mijn praktijkruimte!

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

 Spiri-avonden zijn elke keer verrassend: serieus, grappig, confronterend, maar altijd heel erg ontspannend. Iets om maandelijks naar uit te kijken!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.