Bloem snippets Louise Tuijt

De Power of the Pause

Ken jij ze al?
Die twee van de stressbende?

Cortisol en adrenaline

Deze twee hormonen helpen je, in deze superstressvolle maatschappij, om je op de been houden, al je werk zo snel en efficiënt af laten krijgen. Het zijn twee superbelangrijke stofjes in je lichaam.

Waarom dan het gepraat over een pauze?
Zeker als je fysiek sterk bent, jong bent, alles onder controle lijkt te hebben.

Een van de maatstaven van een goede conditie is dat je binnen een paar minuten je hartslag weer naar beneden krijgt. Je hartslag, je spieren, je ademhaling krijg je meestal vrij snel onder controle.

Helaas werkt het anders met hormonen: die kunnen er wel tot 6 uur over doen om weer terug bij af te zijn. Wat betekent dat nou concreet?

Stel:

Je wordt wakker en blijft even doezelen.
Dan opeens schrik je want nu heb je nog maar 5 minuten om te douchen, aan te kleden en naar de trein te rennen. Je lichaam geeft direct het signaal aan adrenaline en cortisol om je in deze stress te ondersteunen en hun niveau schiet ophoog.
Je racet naar de trein, wordt tegelijkertijd gebeld door je baas omdat je iets was vergeten te doen. Hellup, nog meer stress. De stressbende blijft je vol steunen.
Eigenlijk verloopt de ochtend verder rustig. Alhoewel: je moet wel aan de slag maar dat lukt aardig, maar je blijft alert omdat je geen fouten wilt maken.
Tijdens de lunch krijg je een appje wanneer je eindelijk eens een afspraak gaat maken met je beste vriend. Daar ga je weer: hoezo nu, ik heb geen tijd, geen idee wanneer ik dat kan plannen. Woep, daar gaan cortisol en adrenaline weer: ze pieken omhoog voordat ze de tijd hebben gehad om tot rust te komen dan ben je nog maar halverwege de dag…

Je lichaam blijft in een staat van constante paraatheid!

Je staat de hele tijd ‘aan’.

Maar is dit echt hoe je wilt leven? Nee! Natuurlijk niet.

Het is tijd voor actie! Het is tijd voor... jawel ...die pauze!

Die pauze is als een soort van mini-vakantie. Voor je gedachten en voor je lichaam. Een kans om een beetje los te komen van die twee stress-hormonen.

Even stil zitten, rustig ademhalen, naar buiten staren, ommetje wandelen, glaasje water, naar de vogels luisteren, schouders laten zakken, stretchen, rondje om je bureau lopen…

☹ Helaas op je telefoon scrollen is geen pauze ☹

Stop! Haal adem! Neem die pauze! Doe het NU.

Jij en je lichaam zijn je dankbaar 😊

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Ik ben in de periode dat ik in de overgang kwam enorm geholpen door de aanpak van Louise. De overgang heb ik ervaren als een wankele emotionele periode, waarin ik veel baat heb gehad bij de combinatie van Helende Massages en het gebruiken van Australian Bush Flower Essences. De spirituele massages maakten veel los in mij, er borrelde veel naar boven en daardoor borrelde er gelukkig ook veel uit.

Energie en warmte stroomde weer naar binnen. Ik heb dit intens beleefd en ben ontzettend blij dat ik mede daardoor opnieuw in balans ben gekomen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.