Klaproos Louise Tuijt

De Kunst van de Kokende Kikker

Je kent vast wel: het verhaal van de kikker die in een bak met warm water wordt gezet en er onmiddellijk uit springt.

Wist je dat diezelfde kikker in een bak met koud water lekker blijft zitten?
Zelfs als het water langzaam wordt opgewarmd!
Zeker als je dat heel langzaam doet, heeft een kikker niet in de gaten dat het water warmer wordt en zal het uiteindelijk doodgaan.

Wat heb jij hieraan?

Welnu, wanneer problemen langzaam ontstaan en niet direct bedreigend lijken, negeer je ze het liefst. Net zoals de kikker kan je dan opeens overvallen worden, als je er niet meer tegen kan, en blijk je zo’n beetje gevangen te zitten.

Vast wel herkenbaar is het als je baas de hele tijd steken onder water geeft en jij die blijft negeren. Totdat er een dag komt dat je last krijgt van je lichaam, die er helemaal klaar mee is en jij moet je ziek melden.

Of laten we het over je vakantie hebben. Soms zijn vakanties helemaal top en gezellig. Maar soms ook een complete teleurstelling.

Stel je voor dat je vakantie tegenvalt. De sfeer is gespannen. De kinderen klagen alleen maar en willen de hele dag voor een scherm zitten. Je partner lijkt afwezig, en de plannen die je had om belangrijke zaken te bespreken, worden genegeerd. Het voelt als een gemiste kans, een verspilling van tijd en energie. Je moddert verder.

Diezelfde vakantie kan ook heel anders gaan. De kinderen spelen vrolijk buiten, vol enthousiasme over nieuwe avonturen. Je partner en jij vinden eindelijk de tijd om echt met elkaar te praten, om verbinding te maken op een dieper niveau.

Wat maakt het verschil?  Bewustwording en actie.

Net zoals de kikker die uit het warme water springt, moet je ergens het inzicht hebben, en de moed, om te merken wanneer iets uit de hand gaat lopen en dan ook er echt iets aan doen om de situatie te veranderen.

Het vergt echt wel moed om je eigen situatie te onderzoeken, maar het is best wel noodzakelijk om dat te doen. Zeker als je humeur er onder lijdt, of je lichaam er de brui aan geeft en je allemaal klachten krijgt.

Herken je dat je een kokende kikker bent, maak dan een afspraak want dan kunnen we samen ontdekken waar je actie kan ondernemen.

PS
Toch even uitgezocht of dit verhaal waar is.

Helaas moet ik je teleurstellen: het is een broodje-aap-verhaal. Bij de kikker die er niet uitsprong in het experiment, hadden ze de hersenen verwijderd. Een kikker voelt veranderingen in de water temperatuur dondersgoed aan.Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Wat de Meditatie-avond zo mooi maakt is de begeleiding van Louise. Zij is betrokken bij de deelnemers, zij staat of zit met beide benen op de grond, ze heeft haar eigen-wijsheid. Nuchter en oplossingsgericht! Ze staat open voor de mening en gevoelens van de ander.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.