Bloem roze Louise Tuijt

Woorden met impact

Als ouder, leerkracht of opvoeder ben je vrijwel de hele dag bezig om je/een kind iets te leren. Vaker nog om iets af te leren.

Woorden hebben een enorme impact op wat jij de ander wilt vertellen of leren. Net zoals je je bij sommige mensen direct aangetrokken voelt en in de buurt wilt blijven, zo hebben ook woorden een soort van trilling die je raakt.

Het is veel fijner om lieve woordjes te horen dan dat je alles niet goed doet, toch?

Masaru Emoto, een Japanse onderzoeker, heeft laten zien dat woorden (maar ook gebeden en muziek) de structuur van bevroren waterkristallen kunnen beïnvloeden.
Hij deed water in flesjes, schreef verschillende woorden op een etiket of speelde muziek af, en vroor ze vervolgens in.
De resultaten? 'Dankbaarheid' gaf prachtige symmetrische patronen, terwijl 'haat' zorgde voor onsamenhangende, chaotische bevriezingen.
Is het wetenschappelijk waterdicht? Misschien niet helemaal, maar het biedt wel stof tot nadenken.

Dus elke keer “nee, niet doen” of “jeminee doe niet zo stom” heeft ook invloed op jou als mens!
We bestaan namelijk voor 65% uit water…

Los van aardige of negatieve woorden tegen anderen (en JEZELF!) zeggen, kan je ook naar je eigen woordgebruik zelf kijken.
Zeker als je affirmaties gebruikt of mediteert.

Wat bedoel ik hiermee?

Welnu. Op zich klinkt IK BEN BESCHERMD hetzelfde als IK WORD BESCHERMD. Toch zit ook hier een energetisch verschil tussen:  bij de eerste zin onderneem je zelf actie. Bij de tweede geef je je kracht weg omdat je verwacht dat anderen je beschermen.

Dus niet alleen hoe je iets zegt maar vooral welke woorden je gebruikt, hebben invloed!

Genoeg stof om over na te denken hoe jij jouw woorden gebruikt?

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Ik ben in de periode dat ik in de overgang kwam enorm geholpen door de aanpak van Louise. De overgang heb ik ervaren als een wankele emotionele periode, waarin ik veel baat heb gehad bij de combinatie van Helende Massages en het gebruiken van Australian Bush Flower Essences. De spirituele massages maakten veel los in mij, er borrelde veel naar boven en daardoor borrelde er gelukkig ook veel uit.

Energie en warmte stroomde weer naar binnen. Ik heb dit intens beleefd en ben ontzettend blij dat ik mede daardoor opnieuw in balans ben gekomen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.