Bloem roze Louise Tuijt

De 7 seconde knuffel

In ons gezin bestaat er zoiets als de 7-seconde knuffel. Het is ooit ontstaan omdat iedereen zijn of haar gang ging waardoor we minder contact met elkaar hadden. Natuurlijk werd dit niet direct positief ontvangen. Super suf idee van een moeder vonden mijn kids toentertijd. Vooral als ik ze naar me toe trok voor die knuffel en dan tot 7 ging tellen.

Nu kunnen we er om lachen en doen het nog steeds. Zeker als we elkaar een tijd niet hebben gezien.

Toen ik aan ChatGPT vroeg wat hij er over wist, gaf hij me dit.

“Het is een concept dat stelt dat een omhelzing van minstens zeven seconden diepgaande positieve effecten heeft op zowel de fysieke als emotionele gezondheid. Tijdens zo'n knuffel komt oxytocine vrij, ook wel het "knuffelhormoon" genoemd. Dit hormoon helpt stress te verminderen, angst te verlagen en een gevoel van verbondenheid en veiligheid te bevorderen. Het verlaagt ook de bloeddruk en kan het immuunsysteem versterken.

Psychologen en onderzoekers benadrukken dat in een wereld waar mensen vaak gehaast zijn, het bewust nemen van de tijd voor een langere knuffel kan bijdragen aan sterkere relaties en een gevoel van welzijn. Voor kinderen kan een lange knuffel zorgen voor een gevoel van geborgenheid en liefde, wat essentieel is voor hun emotionele ontwikkeling. In het dagelijks leven kan het simpelweg dagelijks geven van een 7-seconde knuffel aan dierbaren een krachtige manier zijn om verbinding te maken en stress te verminderen.”

Beter kan ik het niet verwoorden!

Wel handig om dit met jonge kinderen te beginnen want met pubers kan het een lastige zijn.

Succes en vooral veel plezier ermee!.Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Moest 't toch even zeggen... Ik kwam binnen met weinig energie en ging weg met veel meer energie... Heel fijn!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.