Bloem paars Louise Tuijt

De twee kanten van de ENERGIE-medaille

Hoe beïnvloedt energie jou?

Je weet wel. Ik bedoel die energie die in een kamer kan hangen als er net ruzie is geweest. Of die energie die je prikkelt als je de liefde van je leven ziet. Of dat je aan iemand denkt en die belt je dan net.

Vaak doe ik met mijn cliënten een oefening om ze zelf te laten voelen wat die energie is. Wrijf je handen maar eens heel snel tegen elkaar. Totdat ze warm worden. Haal ze dan een beetje uit elkaar. Je kan dan warmte voelen tussen je handen. Of een soort van druk. Dàt is die energie waar ik het hier over heb.

Energie is overal om ons heen. Het zit in de lucht, zo gezegd.

Maar energie heeft twee kanten: positief en negatief.

Positieve energie straalt warmte, optimisme en motivatie uit. Het zorgt ervoor dat je blij bent, creatief en succesvol kan zijn.

Aan de andere kant bestaat negatieve energie, als je bang, depressief of verdrietig voelt.

Hoewel deze energieën absoluut tegengesteld lijken, zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze zijn twee kanten van dezelfde medaille.

Energie is er namelijk altijd. Energie kan niet weg zijn.
Ja, je kan je moe voelen maar dan is de energie niet weg. Hetzelfde geldt als je uitgelaten en blij bent. Ook dan maak je de energie niet ‘op’.

Van positieve energie word je blij. Het is uitbundig. Het stroomt.

Dat is nu precies wat negatieve energie helemaal niet doet: het stroomt niet. Het zit vast. Het lijkt alsof jij je adem inhoudt. Je lichaam bevriest. Letterlijk. Het weet niet meer hoe die al die gedachtes en gevoelens moet loslaten.

Weet je wat de aller-, aller eenvoudigste manier is om jouw energie weer te laten stromen?
Dat is door te bewegen.
Het liefst door te dansen.

Sadh’Simone heeft er zelfs een therapie van gemaakt: Somatic Dance. Op Instagram laat hij zien hoe het werkt. Het is bevrijdend, out of the box en het werkt.

Misschien is dat ook wel waarom ik zo van Zumba hou 😊

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Wat de Meditatie-avond zo mooi maakt is de begeleiding van Louise. Zij is betrokken bij de deelnemers, zij staat of zit met beide benen op de grond, ze heeft haar eigen-wijsheid. Nuchter en oplossingsgericht! Ze staat open voor de mening en gevoelens van de ander.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.