Bloem roze Louise Tuijt

Van logisch & analytisch naar spiritueel & gevoel: mijn verhaal

In mijn jeugd waren er twee dingen belangrijk: school en sport.
Ik vond dat prima want ik was in beide goed. Niet bijzonder goed, maar oké goed genoeg.

Na de middelbare school wilde ik medicijnen studeren maar dat is een slecht plan als je flauw valt als je bloed ziet. De keuze voor psychologie was daarom snel gemaakt: leren over het menselijk gedrag. Superinteressant. Natuurlijk kregen we veel te horen over onderzoeken en theorieën over gevoel en emoties. Maar dat bleef toch theoretisch. Lekker in je hoofd dus.

Ik wist dat er iets miste in mijn studie maar kon het (nog) niet benoemen. Bovendien mijn logisch en analytisch hoofd vond het allemaal prima. Best wel veilig om daarachter te verschuilen.

Toen raakte ik betrokken bij de meer gevoelsmatige, emotionele kant van het consultancy werk. Transactionele Analyse was het systeem dat mij inzichten gaf in hoe relaties werken in jezelf en tussen mensen: waarom mensen op bepaalde manieren reageren. Dit was veel praktischer dan dat ik bij mijn studie had geleerd.

Een lange periode in het buitenland zorgde ervoor dat ik helemaal uit mijn comfortzone kwam. Je leert te vertrouwen op je gevoel omdat alle normale houvast en hoe het hoort er opeens niet meer is.

In Australië kwamen aromatherapie en massage op mijn pad. We praten eind 20ste eeuw. Het was in die tijd bijna ondenkbaar dat je je zomaar liet masseren. Dat deed je alleen als je naar de fysio moest of op Bali op het strand lag.

Voor mij bleek dat fysieke van massage de link te zijn tussen het werken met iemands “hoofd en gedachtes” en zijn of haar lichaam om zo een verdieping naar leren voelen aan te brengen. Ook het verder kijken dan wat je met je 5 zintuigen kan, namelijk het werken met energie, was een openbaring.

Eindelijk voelde het kloppend.

De combi tussen hoofd, hart en lichaam was een feit.
De combi tussen gedachtes, gedrag en gevoel was een feit.

Mijn passie is om jou te laten ontdekken

  • dat er meer is dan alleen maar je gedachten, en
  • dat je lichaam je heel veel kan vertellen, en
  • dat emoties en gevoelens niet alleen maar eng of vervelend zijn.

Die combi tussen hoofd, hart en buik daar gaat het om.

Dat heb ik de afgelopen 25 jaar gedaan voor meer dan duizend mannen en vrouwen, oud en jong. Met ongelooflijk veel plezier, zowel in Sydney als in Haarlem.

Nu is de tijd om daar verandering in aan te brengen.

Ik vertrouw erop dat mijn intuïtie en mijn gevoel me brengen, waar ik moet zijn.

 

 

PS Ook al bestaat mijn fysieke praktijk niet meer in Haarlem: jij bent en blijft belangrijk voor mij en dus kan je me altijd bereiken. Via social media, via mijn website, via de mail of telefoon.

PPS Ik blijf natuurlijk wel schrijven. Abonneer je op de Snippets of de Inspirerende Inzichten 😊Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

"Wilde je toch even bedanken voor de workshop. Mooie locatie, fijne vrouwen, vertrouwd en goed gevoel.
De meditaties vond ik zelf heel fijn, ik kwam in de kamer bovenaan de trap een bak verdriet tegen waar ik niet op had gerekend. Het was mooi om te ervaren dat ik daar heel goed bij kon blijven en zo in een enorme rust belandde, Ik zakte er als het ware doorheen. Was een bijzondere en prachtige ervaring. Door het verdriet heen werd ik ontzettend licht in energie en gevoel. De dagen erna bleef het ook positief doorwerken"

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.