Meditatie is zo oud als de mensheid

Mensen hebben zich altijd al teruggetrokken op bergtoppen en in grotten. Daar gingen ze mediteren om tot rust te komen, voor innerlijke vrede, verdieping en wijsheid. Allerlei culturen en religies gebruiken meditatie of contemplatie. Meditatie is een manier om helemaal tot rust te komen, om te luisteren naar je lichaam. Meditatie is niet bedoeld om de wereld te ontvluchten, maar om jezelf beter te leren kennen.

Meditatie is voor iedereen

Of je nu jong of oud bent, spiritueel bent of juist helemaal niet, iedereen kan het leren. Ieders hoofd is gewend aan duizenden gedachten tegelijkertijd. We leven nou eenmaal in een overvol tijdperk. Daardoor word je in het begin vaak afgeleid als je de tijd neemt om stil te gaan zitten en zullen er zeker storende, en misschien wel verontrustende, gedachten langskomen. 

Meditatie kan een rustpunt worden als je regelmatig oefent. Het helpt om overzicht te creëren, stress te verminderen, inzichten te krijgen, rust te vinden.

Mediteren is niet alleen zitten op een kussentje. Ook bewust wandelen, aarden, orakelkaarten gebruiken, affirmaties en je intentie neerzetten zijn, wat mij betreft, manieren van mediteren. Uiteindelijk gaat het om het vinden van een routine die jij kan volhouden en die voor jou werkt. Zo'n routine vinden, daar kan ik jou bij helpen.

Voor mij bestaat mediteren uit drie delen: aarden, ademhalen en 'stilzitten'. Dat leer ik je tijdens de Spiri-avonden.
Maar ik heb ook korte meditaties met behulp van EFT/Tapping op de cursussen pagina staan.

Praktijk

Zijlweg 301
2015 CM Haarlem
06 23 31 80 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social Media

facebook iconlinkedin iconInstagram iconyou tube icon

Referenties

Louise kijkt verder dan de uiterlijke verschijningsvorm en weet zo haarfijn al je innerlijke strubbelingen bloot te leggen, en begeleidt je op een liefdevolle manier om ze op te lossen c.q. los te laten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief.